Salată italiană cu paste

Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi un pic de ulei de măsline. După ce au fiert, se scot din sită şi se printr-un jet de apă rece. Se rade mozzarella pe răzătoarea mică şi se pregăteşte sosul. Se curăţă usturoiul, se taie rondele subţiri şi se căleşte în uleiul de măsline. […]

Salată grecească

Se spală ouăle şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se pune sare când fierb, ca să se poată curăţa uşor. După ce au fiert, se lasă în apă rece şi se curăţă. Se spală salata, roşiile şi ardeii. Se taie bucăţi potrivite şi se pun într-un bol. Se adaugă […]

Specialitate de pui cu ardei

Se curăţă ţelina, se spală, se taie felii potrivite şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. După ce a fiert, se scoate din apă, se pune în sită şi se lasă să se scurgă. Se stropeşte cu zeama de lămâie ca să nu îşi schimbe culoarea. Separat, se spală pieptul […]

Mini tarte cu legume

Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune o linguriţă de sare, apa, oul şi untul moale. Se frământă bine, se adună la un loc şi se lasă la rece cel puţin 40 de minute. După ce s-a răcit aluatul, se întinde pe o planşetă, se taie în pătrate […]

Supă-cremă de roşii

Ardeii, ceapa, usturoiul, ţelina şi pătrunjelul se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare, piper şi ulei de măsline. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Pasta de roşii se trece prin sită, ca să se elimine seminţele, apoi se pune într-un vas, la foc mijlociu, […]

Ficat de porc în sos de roşii

Se spală bine ficatul, se taie felii potrivite şi se lasă 2-3 ore în lapte călduţ, ca să-şi elimine toxinele. Se încinge o tigaie cu ulei şi se pun bucăţile de ficat să se prăjească la foc potrivit. Se întorc de pe o parte pe cealaltă la intervale mici de timp, ca să se rumenească […]

Cartofi umpluţi cu salată de ton

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răcească. Se scoate miezul cu o linguriţă şi se pun pe un platou. În acest timp, într-un bol, se pun gălbenuşul de la oul fiert şi de la cel crud. Se adaugă […]

Ciorbă dreasă cu smântână

Se curăţă morcovii, ardeii şi ceapa şi se spală. Morcovii se dau pe răzătoarea mică, ceapa se toacă mărunt, iar ardeii se taie cubuleţe, apoi se călesc 2-3 minute în puţin ulei. Separat, se spală şi se curăţă ţelina şi cartofii. Se pun apoi toate legumele în oala de ciorbă şi se lasă să fiarbă, […]

Salată cu pui şi rucola

Se curăţă şi se spală salata verde şi rucola şi se lasă să se scurgă. Se curăţă ceapa, ardeiul şi dovleacul deja copt şi se taie cubuleţe ca pentru salată. Se rup frunzele de salată şi rucola şi se pun într-un bol împreună cu celelalte legume. Separat, se spală pieptul în câteva ape şi se […]

File de păstrăv la grătar

Se spală păstrăvii în câteva jeturi de apă rece şi se dezosează. Se pun să se scurgă în sită şi se condimentează cu sare, piper alb şi roşu, usturoi, foi de dafin şi cimbru. Se stropesc cu ulei de măsline şi se înfig pe beţele de frigărui. Până se pregăteşte grătarul, peştele se bagă în […]