Salată de năut

O salată de năut perfectă pentru o cină uşoară. Încearcă această reţetă simplă! 1.   Năutul se pune în apă rece de seara până dimineaţa. A doua zi, se scurge şi se pune la fiert cu apă şi un praf de sare. 2.   După ce a fiert, se scurge bine şi se pune într-un castron. Se […]

Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin

Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin – gustoase şi mult mai uşoare decât sarmalele tradiţionale. Învaţă cum să le prepari după o reţetă simplă! 1. Dacă se folosesc frunze proaspete, acestea trebuie opărite 5 minute în apă clocotită şi sărată. Dacă se folosesc din conservă, se trec sub un jet de apă şi se […]

Terină de năut

Terina de năut este un aperitiv foarte gustos fără năut. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se face. 1. Morcovii curăţaţi, ceapa mărunt tăiată şi usturoiul presat se pun într-o cratiţă cu ulei şi curry. Se amestecă şi se lasă la fiert 15-20 de minute, până ce legumele s-au înmuiat. 2. Între timp, făina […]

Vişine în sirop

Vişine în sirop delicioase, un compot gustos pe care trebuie să-l ai în casă. 1. Într-o cratiţă se pun la fiert apa şi zahărul şi, când dă în clocot, se trage oala de pe foc şi se pun fructele spălate şi curăţate de sâmburi. 2. Se lasă aşa de pe o zi pe alta şi […]

Baba ganoush

Baba ganoush este o reţetă orientală cu vinete, susan şi usturoi, foarte bună ca aperitiv. Iată cum se face. 1. În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute […]

Şerbet de portocale

1. Într-o cratiţă specială pentru dul­ceaţă sau şerbet, care nu a fost folo­sită şi la prepararea mâncărurilor, se pun pe foc zahărul şi apa. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă aproxi­mativ un sfert de oră, când siropul ar trebui să înceapă să se lege. 2. Pentru a verifica dacă siropul este […]

Ploaie de vară

1. Se spală pepenii roşii şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. La fel se procedează şi cu pepenele galben. 2. Miezul de pepene roşu şi cel de pepene galben se pun apoi în cele patru jumătăţi […]

Pădurea fermecată

1. Se spală coacăzele, afinele şi zmeura, se curăţă de frunzuliţe şi se pun într-un castron mai mare. 2. Căpşunile şi strugurii, după ce s-au spălat şi curăţat de codiţe, se taie în bucăţele şi se pun şi ele peste celelalte fructe în castron. 3. Perele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi […]

Raza soarelui

1. Se spală pepenii galbeni şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. Dacă nu ai, poţi folosi o lin­gură sau un cuţit. Miezul tăiat se pune apoi înapoi în scobitura formată. 2. Piersicile se spală şi se […]