Specialiștii vin cu vești bune: nu s-au raportat, până acum, niciunde în lume, cazuri de oameni care s-au infectat cu Covid-19 de pe mâncare.

”Chiar dacă un lucrător din domeniul alimentaţiei publice tuşeşte sau strănută direct într-un castron de salată verde crudă înainte de a-l ambala într-un recipient pe care apoi ţi-l trimite acasă, este aproape imposibil să te îmbolnăveşti. Transmiterea se face prin epiteliul respirator în nas, gură şi ochi. Este puţin probabil să fie transmis în alimente, mai probabil pe mâini, în timp ce ţineţi ambalaje alimentare”, a spus dr. Eric Cioe-Pena, medic de urgenţă şi director de sănătate globală pentru Northwell Health, citat de Mediafax.ro

Potrivit lui Jaimie Meyer, medic specialist în boli infecţioase la Yale Medicine, până în prezent nu există dovezi privind transmiterea coronavirusului prin alimente, modulul principal de transmitere a virusului fiind de la o persoană care are virusul la una sănătoasă prin inhalarea directă a picăturilor transmise în aer şi inhalate.