În această perioadă dificilă din toate punctele de vedere, alegerea celei mai potrivite grădinițe pentru cel mic este o alegere complexă. Problema educației și comportamentului în grădinițe este delicată și spinoasă și merită cu siguranță un studiu adecvat.  Care sunt cerințele pe care trebuie să le îndeplinească o grădiniță pentru a garanta un nivel ridicat de calitate din punctd e vedere educațional?

 Când vizităm o grădiniță, trebuie să  avem în vedere câteva detalii și să adresăm întrebări specifice pentru a alege cea mai potrivită grădiniță pentru micuții noștri.

 O clădire adecvată. Cerința de bază a grădiniței rezidă tocmai în caracteristicile sale structurale. Mediile în care vor sta copiii trebuie să fie curate, potrivite pentru micuți, iar spațiile trebuie să fie organizate într-un mod care să favorizeze dezvoltarea cognitivă. Personalul trebuie să aibă grijă de spații și mobilier, în așa fel încât să garanteze siguranța copiilor. În ceea ce privește spațiile, acestea trebuie organizate și în funcție de momentele evolutive ale celor mici. Sunt necesare spații și servicii cu caracteristici diferite pentru diferite vârste, atât în ​​ceea ce privește o funcție specifică precum zona de luat masa, cât și activitățile ce constau în spații pentru joacă, mișcare etc. În plus, trebuie acordată atenție respectării reglementărilor de siguranță, cum ar fi controlul ieșirilor de urgență, stingătoare etc. Uităm adesea aceste detalii, dar sunt elemente absolut esențiale. Teddybar.ro gradinita particulara in Bucuresti este o locație care respectă toate standardele de siguranță și totul este amenajat în așa fel încât micuții să aibă parte de un spațiu propice desfășurării activității.

 Formarea educatorilor. Pregătirea este baza oricărei acțiuni pedagogice. Cu toate acestea, prin acest termen, ne referim nu numai la instruirea din domeniul pedagogiei, ci și în ceea ce privește cursurile de perfecționare de diferite tipuri pe care trebuie să și le însușească educatorii. O grădiniță care desfășoară numeroase cursuri de formare este o unitate care are grijă să-și îmbunătățească calitatea cu scopul de a oferi o bază de cunoștințe mai largă micuților care învață și au activități aici.

 Relație adecvată între educatori și copii în orice moment.  În grădinițele de calitate există un raport între educator și copil adecvat, ce este stabilit atât de numărul total de copii pentru fiecare grupa, cât și pe baza intervalului de vârstă. Relația dintre educator și copil nu trebuie însă să depășească limita permisă pentru a oferi siguranța totală fiecărui membru al grupei, atenția corectă îndreptată către fiecare copil și realizarea deplină a proiectului educațional adoptat. Grupele de copii de la Teddybar sunt cu un număr mic de copii, astfel încât fiecare copil să primească atenția individuală necesară, în special la vârste mici.

 Integrare. O integrare defectuoasă  la început duce la multe neplăceri și copilul va avea de suferit. Integrarea trebuie să fie făcută cu blândețe, treptat, astfel încât educatorii să îl ajute pe cel mic să cunoască o un mediu nou care îi este străin și, mai presus de toate, să pună bazele unei bune relații între copil și educatori. 

 Design educațional solid. Planificarea temelor care vor fi abordate în cursul anului este un element important care trebuie evaluat. De obicei, o grădiniță, după o perioadă de observație, alege o metodă care să o însoțească pe tot parcursul anului și prin care să se ocupe de diverse concepte în timpul activităților. Atelierele și activitățile trebuie să dezvolte abilități psihomotorii, metode pentru a face față emoțiilor, muzică și artă pentru dezvoltarea expresivității și creativității și așa mai departe. De exemplu, manipularea diferitelor materiale răspunde unui număr mare de nevoi ale copiilor, stimulează creativitatea acestora, dezvoltă abilități senzoriale, motorii, cognitive și expresive, promovează coordonarea ochi-mână și dezvoltă abilități manuale fine. 

 Grădiniță este o instituție educațională cu drepturi depline, care vizează dezvoltarea cognitiv-emoțională a fiecărui copil care va urma cursurile din acest loc. Nu trebuie să ne mulțumim cu o grădiniță simplă pentru copii, doar pentru că nu avem unde să îi lăsăm sau pentru că este atât de la modă în ultima vreme. Alege întotdeauna grădinițe de top, precum Teddybar, și vei vedea diferența!

 Deschiderea către inovație și metode noi. În ultimul timp, grădinițele particulare care sunt mult mai deschise la inovație și metode noi au început să câștige teren în topul preferințelor părinților. În astfel de unități, creativitatea este experimentată ca o modalitate de a gestiona relația cu copilul, învățând, de asemenea, să coopereze cu operatorii. Această deschidere este o cerință foarte importantă care trebuie subliniată. 

 Supraveghere. Întrebă dacă există supraveghere pedagogică pentru educatori. Educatorul are o profesie complexă, deși minunată, în care intră în joc multe elemente, inclusiv componentă emoțională. Există o reacție emoțională a educatorului și aceasta este reprezentată de legătura strânsă care există între sentimentele personale ale celor care oferă ajutor și intervențiile lor profesionale concrete. Responsabilitatea este mare.

În cadrul supravegherii, educatorii reflectă asupra semnificației intervențiilor lor, asupra interpretării și procesării evenimentelor, astfel încât să poată lucra cu seninătate totală și sprijin din partea organismelor competente. Bunăstarea și evaluarea periodică a educatorilor se traduce prin bunăstarea copiilor noștri. Uităm adesea cum calitatea condițiilor de muncă și posibilitatea exprimării profesionalismului unui educator au consecințe directe asupra bunăstării copiilor. Un educator nemulțumit sau cu probleme nu va putea niciodată să ofere educație și sprijin de calitate copilului. De aceea, instituțiile care își evaluează și supraveghează educatorii, oferă servicii de top copiilor.

 Acestea sunt cerințele pe care o grădiniță bună trebuie să le îndeplinească pentru a fi catalogată drept perfectă pentru un copil. Grădinița particulară Teddybar respectă aceste cerințe. Intră pe site pentru a avea mai multe informații și nu mai ezita cu alegerea ta!