Nunta este un moment special în viața unui cuplu, și de aceea viitorii miri încearcă din răsputeri ca acea zi să fie una perfectă, atât pentru ei, cât și pentru cei care le vor fi alături. Și, chiar dacă trăim vremuri speciale, asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la visul nostru de a avea o nuntă perfectă, ci trebuie doar să fie regândit un pic.

Organizarea este cheia succesului!

Pentru a avea o zi de neuitat, și mai ales pentru a te bucura de fiecare moment, organizarea din timp a etapelor este foarte importantă. Și, în afară de invitații, stabilirea locației, a ținutelor, a decorațiunilor, a meniului și a altor detalii, nu trebuie să uităm de tortul de nuntă.

La prima vedere, alegerea unui tort de nuntă perfect nu pare chiar atât de dificilă, dar dacă stai și analizezi observi că sunt atât de multe aspecte de luat în considerare, încât la un moment dat simți că nu știi cum să procedezi. De aceea, respiră adânc și citește cu atenție rândurile următoare, pentru că avem pentru tine câteva recomandări care să vă facă pe amândoi să luați cea mai bună decizie.

Proaspăt și delicios!

Evident, tortul de nuntă va fi comandat de la o cofetărie. Recomandarea noastră, dar și a specialiștilor în organizarea de nunți perfecte, este să alegi o astfel de unitate care are laborator propriu, cum este și Cofetaria Carina’s sweets. În acest fel ai siguranța că produsul final va fi exact așa cum l-ai cerut și, mai ales, proaspăt și preparat din ingrediente de calitate. Amândoi veți decide ce ingrediente speciale veți folosi, dimensiunea tortului, veți putea degusta, și totul va fi la un nivel profesionist, pentru ca rezultatul final să întreacă toate așteptările.

Tortul, în ton cu tema și meniul nunții

Pentru a exista o armonie, tortul de nuntă trebuie să fie în ton cu tema aleasă pentru nuntă, dar și meniul pregătit pentru invitați. Astfel, dacă avem de a face o petrecere elegant, sau chiar clasică, un tort alb sau cu ușoare accente pastel este o alegere perfectă. Dacă e vorba despre un eveniment restrâns, sau tema nunții este ceva mai relaxată, un tort mai plin de culoare este chiar indicat. Indiferent de situație, specialiștii de la Cofetaria Carina’s sweets vor fi mereu la înălțime.

Forma tortului

Majoritatea cuplurilor aleg forma rotundă pentru petrecerile de nuntă obișnuite, în timp ce la o nuntă formală, un tort pătrat, dreptunghiular sau chiar hexagonal este alegerea perfectă. În schimb, pentru cei care adoră să iasă din tipare, tortul poate avea orice formă doresc, sau poate fi înlocuit cu orice altceva: brioșe, conuri umplute cu crème delicioase, sau chiar macarons.

O adevărată operă de artă

Tortul nunții este extrem de important, pentru că sunt mulți invitați pentru care acesta este cel mai important moment al petrecerii. De aceea, această delicioasă tratație este asemănată de multe ori cu o operă de artă, pentru că maestrul cofetar își arată cu acest prilej tot talentul și priceperea. De aceea este important să alegi o cofetărie cu laborator propriu, pentru că poți discuta cu acesta, astfel încât să vă cunoască mai bine, să îi explicați mai bine ce vă doriți de la tortul vostru de nuntă, iar la final, totul va fi de-a dreptul perfect și spectaculos.

Cât costă un tort de nuntă

La prima întâlnire cu reprezentanții cofetăriei sau cu maestrul cofetar care va face tortul de nuntă, este bine să se știe de la început care este bugetul pe care voi l-ați alocat pentru acest aspect. Dacă nu știți prea bine ce să alegeți, cereți și opinia specialiștilor, pentru că aceștia au experiența necesară și vor ști cum să gestioneze situația, și chiar dacă bugetul vostru nu este unul foarte generos, rezultatul final să fie unul delicios.

Combinația de arome

Fiecare dintre noi avem o aromă sau un gust preferat, dar asta nu înseamnă că toți trebuie să se supună preferințelor noastre. De aceea, înainte de a alege un tort de nuntă se recomandă să faceți o degustare a mai multor combinații de texturi și arome, și să găsești una care să fie și pe placul vostru, care să vă reprezinte, și care să fie și pe placul invitaților. De cele mai multe ori se ajunge la unele combinații reușite, cum este cea de fructe și ciocolată, o variantă clasică, delicioasă, și care nu dă greș aproape niciodată.

Anotimpul în care are loc nunta

Evident, în alegerea celui mai bun tort pentru petrecerea de nuntă, un rol important îl are și perioada din an în care se desfășoară evenimentul. Dacă nunta are loc toamna sau iarna, atunci unul mai consistent este recomandat. În schimb, pentru sezonul estival sau primăvara, cele lejere, de fructe sau chiar un tort de înghețată reprezintă alegerea perfectă.

Decorațiunile

Specialiștii recomandă ca decorațiunile care se regăsesc pe tortul de nuntă să respecte tema nunții, iar modele florale – dacă sunt prezente, să fie foarte asemănătoare cu cele din buchetul de mireasă sau aranjamentele florale de la restaurantul unde se desfășoară evenimentul.

Bineînțeles, voi puteți alege tot ceea ce vă place, puteți discuta cu maestrul cofetar despre modul în care dorințele voastre pot fi transpuse în realitate, pentru ca tortul să iasă așa cum vi-l doriți.

După cum ați observat, nu este chiar ușor să alegeți tortul de nuntă. Încercați să vă relaxați și să vă bucurați mai mult de aceste clipe, pentru că mai mult stress nu face decât să pună o presiune suplimentară.