Cumpărarea sau vânzarea de criptomonede este o operație care, pentru a produce profit, presupune aplicarea unor strategii bine gândite. Un trader cu experință va ști întotdeauna ce platformă de tranzacționare să folosească, ce instrumente de măsurare și grafice să ia în calcul, când să cumpere și când să vândă o criptomonedă pentru a face profit. Chiar dacă, datorită volatilității specifice domeniului, nu toate tranzacțiile vor fi reușite, la final, când va trage linie va trebui să obțină un câștig.

Cunoscând foarte bine exigențele specifice acestui domeniu, nevoile traderilor aflați la început de drum și pretențiile traderilor cu experiență, platforma de tranzacționare criptomonede bitMahavi promite să ofere accesibilitate și performanță la cel mai bun cost de tranzacționare.

Aceasta este o platformă de live trading sigură, unde puteţi cumpăra sau vinde instant cele mai populare criptomonede de la ora actuală, respectiv Bitcoin, Ethereum și Litecoin. Interfața este prietenoasă și dispune de suficiente instrumentele de evaluare și decizie utile și practice. Iar aspectul cel mai important, menit să vă atragă sa o încercați este reprezentat de modalitatea de plată simplă, ratele de schimb avantajoase și comisionele transparente.

Oricare ar fi deciazia de tranzacționare platforma se dovedește a fi una extrem de utilă pentru a lua decizii inspirate. Vinde criptomonede în momentul în care realizezi că ai atins nivelul de profit dorit și cumpără atunci când prețul este mic, este cel mai utilizat principiu de tranzacționare.

Cum decurge tranzacționarea pe o platformă de trading criptomonede?

Orice doritor să înceapă sa investească în tranzacționarea de criptomonede are nevoie să identifice platforma pe care poate tranzacționa. Aceasta trebuie să fie accesibilă și să ofere maximum de siguranță de care acest tip de tranzacții au nevoie.

Chiar dacă pentru a testa funcționalitățile nu este nevoie de logare, pentru a avea acces la o serie de instrumente premium și facilități speciale este obligatorie creare unui cont. Acest cont va fi foarte util și atunci când va trebui să începeți tranzacționarea propriu-zisă.

Acest tip de tranzacționare nu se deosebește prea mult de tipul clasic de tranzacționare cu monede tradiționale. Una dintre diferențe rezidă în felul în care este concepută siguranța tuturor acestor monede virtuale. În rest și în acest caz avem cerere și oferă, și în acest caz pot exista fluctuații mari de costuri în funcție de anumite informații din piață. O altă diferență poate fi reprezentată de faptul că această monedă nu este reglementată de nicio autoritate internațională sau de vreo instituție bancară națională.

Procesul se desfășoară în felul următor:

  • cineva solicită o tranzacție cu criptomonedă
  • tranzacția devine imediat publică
  • este verificată autenticitatea monedei
  • tranzacția este confirmată
  • aceast tip de tranzcție este inscris definitiv într-un block printr-o tehnică de criptografie
  • acest block se adaugă la ultimul element din blockchain
  • tranzacția este finalizată.

Acesta este modelul simplificat al modului în care se realizează orice tranzacție, care, în funcție de tipul de monedă ales, durează de la câteva secunde la câteva minute. Modelul de încriptare, cheia publică și cheia privată sunt elemente care sunt absolut esețiale pentru a garanta siguranța tranzacției și unicitatea monedei.

Când este recomandat a vinde criptomonede și de a ieși din tranzacție?

Scopul principal al acestui tip de tanzacții este acela de a face profit. Fie că se recurge la o tranzacționare pe temen scurt sau la una pe termen lung, la finalul tranzacției un trader trebuie să facă profit. Pentru a putea aduce profit, oricine decide să tranzacționeze va trebui să își facă bine calcule privind alegerea celui mai bun moment pentru a cumpăra sau pentru a vinde. Va trebui să țină seama de trend, de informațiile din piață, de marja de fluctuații care poate apărea și de modalitatea de tranzacționare aleasă.

Ideal este să cumpărați când prețul este mai mic și să vindeți atunci când acesta a crescut suficient pentru a vă aduce avantajul dorit. Având în vedere faptul că acest curs poate oscila destul de mult, momentele de decizie trebuie alese cu foarte mare grijă.

Tanzacționarea cu criptomenede nu este lipsită de riscuri. Posibilitata de a pierde totul este la fel de mare ca probabilitatea de a obține câștiguri substanțiale. Cei care au mizat încă de la apariția acestei monede pe piață pe investiția de acest tip au făcut profituri uriașe. Dar au existat și momente în care moneda virtuală a avut foarte mult de pierdut.

Pentru a avea succes în acest tip de tranzacționare orice trader trebuie să aibă așteptări realiste și suficient de multă experiență pentru a folosi instrumentele de analiză și graficele disponibile, pentru a aplica cele mai bune strategii și a alge cel mai portivit moment pentru a vinde criptomonede și a ieși din piață făcând profit.

De ce să alegeți platforma bitMahavi pentru a tranzacționa criptomonede?

Acest tip de platformă este unul creat special pentru piața din România. Ea are o serie de caracteristici care o fac deosebit de ușor de folosit și de accesibilă oricărui trader, indiferent de nivelul de experiență. Platforma poate fi personalizată în funcție de nevoile și interesele celor care vor să o folosească. Toate caracteristicile disponibile sunt menite să ofere o experință de analiză, de utilizare și de decizie cât mai bune.