Un set de mese cu scaune este baza fiecărei sufragerii sau a unei bucătării mai mari.

Vă puteți bucura împreună cu familia de mâncare fără a avea vreun disconfort, lucru posibil de realizat într-un locușor special creat acasă. Un loc retras fără televizoare sau computere, adică o parte a locuinței în care vă puteți dedica doar bucatelor bune și băuturilor. Veți obține un astfel de loc, dacă alegeți un set de masă și scaune potrivit.

Cuprinsul articolului

  • Scaunul este de bază
  • Seturile clasice de mese cu scaune
  • O alternativă sunt seturile de mese cu bănci
  • Setul dining din lemn predomină în fiecare locuință
  • Masa de sticlă iese în evidență
  • Un set dining din plastic? – Doar dacă este temporar

Scaunul este de bază

Primul și cel mai important criteriu atunci când alegeți un set de mese este numărul de locuri de care veți avea nevoie. Evaluați acest aspect și dimensiunile mesei, să nu ajungeți în situația când aveți, fie prea multe scaune pentru o masă mică, fie prea puține scaune pentru o masă mai mare. Depinde de nevoile familiei dumneavoastră și de preferințe, în cazul în care aveți foarte des oaspeți.

Seturile clasice de mese cu scaune

Puteți raporta numărul de mese la numărul de scaune, puteți cumpăra un set de mese cu scaune și ați scăpat de grijile în plus. Un set poate fi alcătuit dintr-o măsuță mică și două scaune, care este ideal pentru un apartament mic și pentru o familie mică.

Setul clasic de masă cu scaune

Având o masă mai mare, neapărat și numărul de scaune este mai mare. Puteți alege scaune cu diferite tipuri de tapițerie sau le puteți completa cu perne elegante, decorate în funcție de sezon sau sărbători, oferindu-le un aspect nou.

AVANTAJE: Marele avantaj al seturilor de mese cu scaune este că puteți reduce și adăuga scaune după cum doriți. Pentru început, puteți opta pentru patru scaune și mai târziu cumpărați mai multe. În plus, este un set de mobilier foarte ușor de manevrat. Scaunele pot fi folosite atunci când stați în sufragerie, cât și la terasă sau în grădină.

DEZAVANTAJE: Unele dintre avantajele seturilor de mese cu scaune pot fi percepute și ca dezavantaje. De exemplu, numărul de scaune = numărul de persoane. Nu aveți șansa să așezați mai mulți oameni la masă. Dacă aveți copii mici, scaunele pot fi complet nepotrivite, deoarece copiii nu vor putea urca cu ușurință pe ele. Prin urmare, trebuie să le cumpărați scaune înalte destinate lor. Un alt dezavantaj este că, având un număr mare de scaune, vă poate lua foarte mult timp să curățați podeaua, deși scaunele sunt ușor de manevrat, mai dificil este și dacă trebuie să mutați zece piese.

O alternativă sunt seturile de mese cu bănci

Seturile de mese cu o bancă sau cu bănci sunt concurentul pentru seturile de mese cu scaune. Băncile sunt piese de mobilier mai stabile, mai rezistente și pot lua mai multe forme.

Setul de dining cu bănci

Prima bancă la care toată lumea se poate gândi este la colțarul căptușit, care are nevoie de mult spațiu. Desigur, acest tip de bancă poate fi convenabil pentru spații mai mari, dar în prezent există piese foarte elegante și finuțe, potrivite pentru spații mai mici. Dacă alegeți perne pentru bănci, acestea vă pot însufleți zona de luat masa.

AVANTAJE: Avantajul seturilor de mese cu bănci este că pot încăpea mai multe persoane la masă. Mai ales atunci când sunt mulți copii. Banca poate economisi spațiu, dacă o depozitați sub masă, după ce ați mâncat. Comparativ cu scaunele, o bancă aleasă corespunzător, poate ocupa mult mai puțin spațiu. În privința prețului, este complet logic ca o bancă să coste mai puțin decât patru scaune. Prin urmare, este o modalitate de a economisi nu numai spațiu, ci și bănuții.

DEZAVANTAJE: Principalul dezavantaj al băncilor din sufragerie este că, de obicei, nu au spătar. Prin urmare, acestea sunt mai puțin stabile decât scaunele și nu oferă mult confort. Un alt moment incomod se creează în timpul în care doriți să vă ridicați, dar vă aflați lângă perete sau la mijloc și trebuie să cereți permisiunea de a ieși și invers.

Setul dining din lemn predomină în fiecare locuință

Materialul care este foarte des folosit la realizarea seturilor de luat masa este lemnul. Varianta sa mai ieftină este laminatul, dar care nu are proprietăți atât de pozitive.

Imitația lemnului poate fi realizată aproape perfectă, dar laminatul nu vă oferă garanția unei durate lungi de viață a mobilierului. Lemnul masiv nu înseamnă numai durabilitate. Tipurile individuale de lemn diferă prin culoare, structură și decor. Bineînțeles că un set masiv adecvat de masă poate fi găsit în absolut fiecare locuință, mai cu seamă în a dumneavoastră.

Set dining din lemn

AVANTAJE: Durabilitatea este, fără îndoială, cel mai mare avantaj al seturilor de mese din lemn. Unele piese de mobilier din lemn pot servi chiar și câteva decenii, așa că merită de investit în ele. Întreținerea ușoară merge în paralel cu durabilitatea. Dacă lemnul este tratat corespunzător, necesită foarte puțină atenție și arată în continuare minunat. Iar dacă găsiți zgârieturi sau alte imperfecțiuni pe setul din lemn, îndepărtarea lor ușoară, poate fi numărată printre avantaje.

DEZAVANTAJE: Dezavantajul seturilor de mese din lemn poate fi prețul de achiziție al acestora. Deși se garantează că această investiție vă va răsplăti în timp, la început poate fi o sumă prea mare. Când luați masa la o masă din lemn, trebuie să aveți în vedere și faptul că nu tolerează prea bine umezeala și, prin urmare, orice lichid trebuie șters de pe suprafața mesei cât mai repede posibil. Lemnul solid ,de obicei, un material relativ greu și un dezavantaj poate fi o manevrare mai dificilă în timpul curățării sau dacă doriți să mutați setul din sufragerie în grădină.

Masa din sticlă iesă în evidență

Optați pentru o masă din sticlă și completați-o cu scaunele adecvate. Cel mai bine să vă sfătuiți cu o persoană pricepută în domeniu și să le alegeți împreună, astfel încât să funcționeze ca cel mai bun set de mese cu scaune.

Set dining cu masă din sticlă

Sticla poate fi perfect combinată cu lemnul și metalul, astfel încât să puteți alege exact aspectul care vă subliniază perfect interiorul.

AVANTAJE: Aspectul. Cel mai mare și mai uimitor avantaj al sticlei din sala de mese este aspectul său. Deoarece sticla poate fi combinată cu multe materiale diferite și cu absolut toate culorile, poate funcționa în orice mod. Elegant, dramatic, blând și tandru. Un alt avantaj mare este că se curăță și întreține foarte ușor. Sticla nu absoarbe lichidele sau petele, tot ce trebuie să faceți este să o ștergeți cu o lavetă umedă.

DEZAVANTAJE: Un dezavantaj care se contrapune cu avantajul – ușor de curățat, este că se observă foarte bine murdăria de pe masă. 

Mesele din sticlă sunt fragile, chiar dacă materialul este prelucrat să reziste la temperaturi mari și nu este o sticlă obișnuită, un risc totuși există. Dacă aveți copii în familie, mai bine evitați acest tip de masă, pentru a fi siguri că nu se vor sparge.

Un set dining din plastic? – Doar dacă este temporar

O mulțime de oameni încă preferă mobilierul din plastic și primul lucru de care își amintesc sunt scaunele albe sau verzi din fața unui pub ieftin. Dar de ce să nu optăm pentru un set de mese cu scaune, care poate fi elegant, combinat cu sticlă, lemn sau metal și să fie chiar foarte robust și puternic.

Set dining din plastic

AVANTAJE: Prețul unui set de masă din plastic trebuie cu siguranță menționat ca un avantaj. Desigur, piesele frumoase costă mai scump. Plasticul este un material pe care îl puteți menține foarte curat, are o durată lungă de viață și este cu adevărat multifuncțional. Puteți transfera temporar toate tipurile de seturi de luat masa în aer liber, la terasă, în grădină, ba chiar îl puteți lăsa acolo pentru câteva zile, nu i se va întâmpla nimic! Rezistența la apă este o caracteristică excelentă pe care o puteți aprecia la un asemenea set.

DEZAVANTAJE: Un dezavantaj major al seturilor de masă cu scaune din plastic este disconfortul provocat. Puteți cumpăra scaune sau bănci confortabile cu tapițerie, dar veți pierde din avantajul rezistenței la apă și vă veți încadra într-o sumă mai mare. Pernele de scaun sunt o posibilă soluție, dar nici ele nu pot face minuni.

Un alt dezavantaj este că din moment ce mobilierul dumneavoastră din plastic s-a deteriorat, acesta este practic ireparabil și va trebui să-l înlocuiți.