Sezonul vacantelor este pe cale sa ia sfarsit, insa rasfatul culinar la care te-ai supus pe parcursul calatoriilor tale din aceasta vara nu poate fi lipsit de urmari. Daca ai apelat la sejururi de tip all-inclusive ori daca ai calatorit in tari cu specific culinar si n-ai putut sa te abtii de la a incerca din bunatatile locului, cu siguranta ca organismul tau are nevoie de o perioada de curatare. Aceasta perioada de detoxifiere te va face sa te simti proaspat si iti va pregati corpul pentru patrunderea in sezonul rece. Cea mai buna metoda prin care poti contribui la acest lucru este abordarea unui regim de tip raw, prin care vei oferi organismului toate vitaminele si toti antioxidantii necesari pentru o curatare eficienta. Care sunt 5 dintre cele mai bune retete raw pe care le poti include in regimul tau de detoxifiere? 

Ceai depurativ

Ceaiurile sunt variante foarte bune prin care poti sprijini curatarea organismului de impuritati, iar pentru o eficienta sporita poti recurge la detoxifiere cu produse de la Planteea. Ceaiul depurativ contine trei tipuri de ierburi: iarba de trei frati patati, iarba de cicoare si iarba de papadie, iar actiunea sa este diuretica, contribuind eficient la un tranzit intestinal bun. Modul de preparare este unul foarte simplu si rapid, pentru ca este suficienta o simpla infuzie pentru ca ceaiul sa fie gata. Trebuie doar sa torni o cana de apa fiarta in clocot peste o lingura de plante, iar dupa 15 minute de asteptare poti strecura ceaiul. Lasa-l sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi serveste-l neindulcit. O cura timp de 2-3 saptamani cu acest tip de ceai te va ajuta sa scapi de indigestii si urticarii. 

Salata de legume de primavara

Chiar daca sezonul legumelor de primavara a trecut, inca poti sa gasesti in magazine astfel de produse, iar efectul lor este unul care va merita o achizitie ceva mai costisitoare decat in plin sezon. O salata care contine rucola, ridichi, spanac, castravete, putina zeama de lamaie si cativa samburi de seminte de floare soarelui iti va asigura un pranz hranitor, dar si extrem de benefic pentru detofixierea organismului. Timpul de preparare nu are cum sa fie mai mare de 10 minute, iar semintele vor aduce un plus de satietate. 

Smoothie verde

Usor de preparat, gustoase si foarte sanatoase, smoothie-urile reprezinta modalitatea ideala prin care poti sa iti vitaminizezi organismul, dar si sa il scapi de multe dintre problemele care ar putea aparea in urma unor perioade culinare mai agitate. Poti consuma un smoothie verde de dimineata, iar ingredientele pe care le poti include in acestea sunt cateva foi de menta, o lingurita de miere, un mar, un castravete mic, cateva foi de spanac si putin ghimbir. Adauga-le in blender, paseaza-le si vei obtine un preparat care te va energiza pentru tot restul zilei. Smoothie-ul iti va oferi si foarte multe dintre vitaminele necesare unei bune functionari a organismului. In functie de preferinte, poti adauga si zeama de lamaie, care va aduce un plus de vitamina C. 

Salata cu fulgi de migdale si ton

Desi combinatia poate suna putin ciudat, acest mix iti va aduce un aport excelent de proteine si va asigura o digestie rapida. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi cantitatea de migdale pe care vrei sa le consumi – insa ai grija la aportul caloric, pentru ca migdalele reprezinta un aliment bogat in calorii – sa le lasi la uscat, iar apoi sa le tai foarte subtire sau sa le treci prin blender, pentru a obtine fulgii necesari salatei. Adauga peste ele continutul unei conserve de ton in suc propriu si ceapa verde, taiata marunt. Vei obtine o salata foarte gustoasa si hranitoare, ai carei nutrienti se vor absorbi foarte rapid in organism. Poti adauga si lamaie, pentru un gust mai fresh. 

Suc de pere, ghimbir si spanac

Unul dintre cele mai gustoase sucuri pe care le poti face este cel care contine pere, ghimbir si spanac. Toate ingredientele stimuleaza functia digestiva, sunt antioxidante si ajuta la cresterea imunitatii. Ghimbirul aduce un aport excelent de vitamina C, B6 si magneziu, ceea ce va contribui si la imbunatatirea starii psihice, in timp ce spanacul vine cu un plus de fier, atat de necesar pentru o buna energie a organismului si o tensiune arteriala optima. Perele contribuie excelent la tranzitul intestinal si sunt foarte bogate in vitamina C, esentiala pentru un sistem imunitar puternic. Adauga doua pere, cateva frunze de spanac si putin ghimbir tocat in storcator, iar rezultatul va fi o bautura delicioasa si foarte sanatoasa pentru corpul tau. 

Chiar daca vara a trecut, fructele si legumele inca ne pot ajuta organismul, iar retetele raw sunt o varianta excelenta intr-o perioada in care ai nevoie de cat mai multe vitamine si surse de energie.