1. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi vanilia. Se încorporează gălbenuşurile şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută. Se amestecă şi se toarnă în forma de tort, tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace la foc mediu.
  2. Pentru cremă, într-o cratiţă de un litru, se pun gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, zahărul, făina cernută şi laptele fierbinte. Se lasă să fiarbă la baie de aburi, apoi se lasă să se răcească.
  3. Pentru sirop, se pune într-un ibric zahărul, vanilia şi apa şi se lasă să fiarbă până scade la jumătate, apoi se adaugă coaja de lămâie.
  4. Între timp, se pune untul într-un bol şi se amestecă cu mixerul. Se pune coniac puţin câte puţin şi, treptat, se adaugă crema fiartă şi răcită.
  5. Se scoate blatul, se răceşte şi se împarte în patru foi. Se însiropează, se umple cu cremă şi se toarnă ciocolata topită în prealabil, cu untul la baie de aburi. Se ornează cu căpşuni.