1. Pentru blat se amestecă rapid făina cu gălbenuşul, un praf de sare, zahărul şi untul tăiat cubuleţe. Se acoperă apoi cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră.

2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se pune într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt şi se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 20 minute.

3. Se lasă două foi de gelatină la înmuiat în apă rece, apoi se amestecă la cald cu sucul de caise. Se toarnă într-un castron şi se roteşte până când acesta se acoperă uniform cu un strat de jeleu. Se pune castronul la frigider.

4. Brânza dulce se trece printr-o sită şi se amestecă cu zeama şi coaja rasă de la o lămâie, zahărul şi iaurtul. Se adaugă restul de gelatină înmuiată, se pune deasupra unui vas cu apă caldă şi se amestecă până când se omogenizează. Se lasă 10 minute la frigider, apoi se încorporează frişca bătută spumă şi fursecurile rupte în bucăţi mici. Se toarnă în castronul cu jeleu de caise şi se acoperă cu blatul copt şi răcit.

5. Se lasă la frigider minim 4 ore, apoi se cufundă castronul într-un vas cu apă caldă, doar pentru câteva secunde şi se răstoarnă pe un platou. Se ornează cu stafide şi ciocolată rasă.