1. Se curăţă spanacul și salata verde, apoi se spală în câteva ape. Se lasă să se scurgă în sită. Separat, se pun 2 l de apă cu sare să fiarbă şi, când începe să clocotească, se opăreşte spanacul.
  2. Se lasă să fiarbă aproximativ 40 de minute, apoi se scoate cu spumiera în sită iar zeama în care a fiert se păstrează.
  3. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei şi apoi se pune spanacul fiert şi tocat în prealabil. După ce s-au călit câteva minute, se adaugă făina cernută şi se amestecă cu telul, ca să nu se lipească. Se condimentează cu Delikat cu legume.
  4. Se toarnă zeama puţin câte puţin până se obţine supa-cremă de spanac. După ce a mai clocotit câteva minute, se opăreşte şi se adaugă iaurtul amestecat cu smântâna şi verdeaţa tocată mărunt. Supa-cremă se serveşte ornată cu piper măcinat şi cu smântână.
din aceeasi categorie