Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin – gustoase şi mult mai uşoare decât sarmalele tradiţionale. Învaţă cum să le prepari după o reţetă simplă!

1. Dacă se folosesc frunze proaspete, acestea trebuie opărite 5 minute în apă clocotită şi sărată. Dacă se folosesc din conservă, se trec sub un jet de apă şi se lasă la scurs.

2. Cu foile care nu sunt întregi se tapetează fundul unei crătiţi şi peste ele se pun rondele de ceapă şi de lămâie.

3. Mugurii de pin se mărunţesc şi se amestecă cu orezul fiert, ceapa trecută prin răzătoare, mărarul, pătrunjelul, stafidele şi menta. Se potriveşte gustul de sare şi apoi se rulează sărmăluţele.

3.    Se aşază una lângă alta în cratiţă, se toarnă ulei, suc de lămâie şi apă caldă cât să acopere sărmăluţele. Se fierb 45 de minute la foc mediu.

din aceeasi categorie