Salată de ardei copţi cu caşcaval
1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180° C şi se pun ardeii şi gogoşarii în tava de aragaz să se coacă. Dacă doriţi, se pot coace şi pe plita de la aragaz, la foc mare, dar trebuie întorşi mereu să nu se ardă. Pentru a-i curăţa bine, imediat după ce-i luaţi de pe plită sau din cuptor, presăraţi sare destul de multă şi îi acoperiţi cu un prosop de bucătărie. Se lasă 10 minute apoi se curăţă.
2. Cât timp se răcesc ardeii, se prepară sosul de roşii, se dau prin răzătoare şi se pun cu puţin ulei şi sare la călit până scad la jumătate. În sosul de roşii se pun, mierea, zahărul şi oţetul.
3. După ce s-au răcit ardeii, se curăţă de coajă şi de sâmburi, se dau printr-un jet de apă, se scurg şi se amestecă cu sosul de roşii. Se mai adaugă sare, ulei şi oţet, după preferinţă.
4. Se servesc cu caşcaval ras lângă alte preparate cum ar fi: cartofi copţi, prăjiţi sau diferite tipuri de fripturi.