1. Bucăţile de piept se curăţă şi se spală. Se şterg pe un prosop absorbant şi se ung cu untul moale. Se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-o tavă, se stropesc cu apă, se adaugă 2-3 crenguţe de rozmarin şi se bagă la cuptor.
2. Se curăţă şi se spală legumele, apoi se taie feliuţe. Se pune uleiul de porumb într-o tigaie şi se căleşte pentru început ceapa. Se adaugă usturoiul şi puţină apă călduţă. Se pune ardeiul şi, la sfârşit, dovleceii tăiaţi rondele. Se călesc 30 de minute şi, după ce s-au rumenit, se adaugă roşiile tăiate jumătăţi. La sfârșit, se condimentează şi se pun în tavă cu pieptul de pui. Se dau la cuptor 30 de minute.
3. Pieptul de pui se stropeşte cu sosul de legume. Ratatouille se serveşte cu rozmarin proaspăt.