Prăjitură cu jeleu de căpșune este o adevărată provocare pentru orice gospodină, dar arată spectaculos. O rețetă care place tuturor.

1. Se taie în două căpşunele, se presară peste ele o lingură de zahăr pudră şi se pun într-o sită. Zeama pe care o lasă se foloseşte la însiropat blatul.

2. Se mixează albuşurile cu un praf de sare până se întâresc, după care se adaugă zahărul şi zahărul vanilat. Se încorporează treptat şi gălbenuşurile, uleiul apoi făina amestecată cu cacaua şi cu praful de copt. Compoziţia obţinută se împarte în două.

3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se pune prima jumătate de compoziţie. Se dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute. La fel se procedează şi cu al doilea blat.

4. Între timp, se pregăteşte crema: se amestecă bine crema mascarpone cu câteva linguri de lapte, după care se adaugă 50 ml frişcă lichidă şi zahăr.

5. Separat, se mixează restul de frişcă cu zahărul pudră şi cu întăritorul. Se încorporează apoi în crema de mascarpone, după care se adaugă căpşunele.

6. Se pune primul blat pe un platou, se însiropează cu zeama lăsată de căpşune şi se unge cu crema de mascarpone.

7. Se pregăteşte şi jeleul: se pune gelatina la topit cu 3 lin- guri de apă şi se lasă la înmuiat. Se adaugă mai apoi o lingură de zahăr şi 150 ml apă şi se pun pe foc.

8. Se taie căpşunele în bucăţi mici, iar peste ele se toarnă jeleul răcit. Se pune peste cremă de mascarpone, după care se acoperă cu blatul numărul 2.

9. Se prepară şi glazura, amestecând într-o cratiţă toate ingredientele. Se pun pe foc şi se lasă să dea un clocot. După ce s-a răcit, se pune peste blat şi se dă prăjitura la rece.

10. Se ornează după gust.

Rețetă trimisă de Mihaela Peptenaru.