1. Mai întâi, se pregăteşte aluatul nisipos. Se freacă untul cu un praf de sare, zahărul pudră şi zahărul vanilat, apoi se adaugă făina şi se frământă până se omogenizează. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. Cireşele se spală, se curăţă de sâmburi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

2. Pentru aluatul de bază, se freacă untul cu zahărul pudră şi gălbenuşurile, apoi se adaugă zeama şi coaja de lămâie, făina cernută şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se presară cireşele curăţate, iar deasupra se pune aluatul nisipos sfărâmat sau dat pe răzătoare.

3. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-45 minute. Se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr şi se taie bucăţi.