Prăjitură cu ciocolată
1. Se toacă miezul de nucă şi se amestecă cu zahărul tos şi cu ciocolata dată pe răzătoare. Se adaugă vanilia, zahărul pudră şi se amestecă bine.
2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, iar gălbenuşurile se freacă cu 50 g de unt şi se amestecă cu cealaltă compoziţie. După ce s-au amestecat toate ingredientele se adaugă făina cernută şi se încorporează încet să nu se formeze cocoloaşe.
3. Se tapetează forma cu unt şi cu făină sau cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se bagă la cuptorul încins, la o temperatură de 120°. Se lasă la copt 40 de minute, apoi se scoate şi se lasă să se răcească.
4. Atunci când se taie are un aspect foarte plăcut. Se văd fulgii de ciocolată şi miezul de nucă. Se ornează cu migdale prăjite.