Prăjitură cu firimituri si gem

Faimoasa “crumble cake”, delicioasă şi uşor de făcut. Iată reţeta de prăjitură cu firimituri: 1.    Pentru blat, se încălzesc 250 ml lapte şi 150 ml din el se toarnă peste unt. Cu restul de 100 ml se desface drojdia. 2.    În untul topit în lapte se pune zahărul, sarea, se amestecă şi apoi se adaugă […]

Pate de ficat

Prepară în casă cel mai bun pate de ficat. Nu e chiar atât de greu cum sună. Iată reţeta: 1.    Ficăţeii curăţaţi şi spălaţi se pun la fiert cu vinul alb, sare, piper şi cimbru. Se lasă 10 minute. 2.    Apoi, se mixează adăugând untul moale şi un pic din zeama în care au fiert. […]

Ciorbă de cartofi

O ciorbă simplă, ieftină şi gustoasă. Iată reţeta de ciorbă de cartofi: 1.    În oala de fiert se pune uleiul şi se călesc un pic morcovii tăiați cubulețe şi felioarele de cârnaţi. 2.    Apoi, se toarnă un litru de apă şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere. Se adaugă în oala de fiert […]

Mămăligă în straturi

O mâncare ca la bunica acasă. Rapid, ieftin, delicios. Iată reţeta de mămăligă în straturi: 1.    Pentru mămăligă, se pune apă cu sare la fiert şi, când dă în clocot, se toarnă și mălaiul în ploaie, amestecând cu telul. Se lasă la fiert. 2.    Între timp, se prăjesc cărnurile doar în grăsimea pe care o […]

Pui cu măsline

Nu ştii ce să mai găteşti la cină? Încearcă acest pui cu măsline – o reţetă simplă, ieftină şi rapidă. 1.    Într-o cratiţă care poate merge şi la cuptor se rumenesc pulpele în ulei. Se scot și se presară cu sare şi piper. 2.    În acelaşi ulei se pun ceapa, ardeiul și usturoiul tocate mărunt […]

Supă italiană de fasole

O supă italiană delicioasă. Încearcă reţeta de supă de fasole! 1.    În oala de fiert supa se prăjeşte baconul, apoi se scoate şi se lasă deoparte. 2.    Se pune uleiul în oală, se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate mărunt şi se lasă în jur de 5 minute până ce se înmoaie. 3.    Se adaugă fasolea, […]

Tortilla de cod

O reţetă exotică, dar pe care o poate pregăti şi o începătoare: tortilla de cod. Cartofii se curăță de coajă și se spală foarte bine.  Cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie cartofii rondele cât se poate de subţiri, nu mai groase de 5 mm.  Se pune un alt strat de felioare de cartofi […]

Cireşe cu frişcă

Un desert cu numai patru ingrediente. Învaţă să prepari cireşte cu frişcă după această reţetă simplă: Într-un castron se pune frişca lichidă şi apoi se toarnă zahărul. Separat, se pregăteşte gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Se mixează întâi la viteză mică frişca lichidă cu zahărul şi apoi se măreşte viteza adăugând în fir subţire […]

Cheesecake cu fructe

Cel mai rapid cheesecake. În numai 20 de minute mănânci un cheesecake cu fructe delicios. Iată reţeta: 1.    Biscuiţii se fărâmiţează fie cu robotul, fie cu sucitorul, într-un şervet de pânză. 2.    Untul se topește şi apoi se amestecă bine cu biscuiţii mărunţiţi. Cu amestecul rezultat se tapetează o cratiţă cu pereţi înalţi sau o […]

Gogoşele rapide

Un desert pe care toată lumea îl adoră, gata în numai 30 de minute. Iată reţeta de gogoşele rapide: 1.    Se amestecă ouăle cu zahărul şi chiar se bat puţin. Se adaugă laptele, zahărul vanilat, făina, praful de copt şi coaja rasă de citrice, după gust. 2.    Într-un vas adânc se pune uleiul la încins […]