Tartă cu mere şi scorţişoară

Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc şi se pune untul moale tăiat cubuleţe, uleiul, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine un aluat consistent. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ 30 de minute. În acest timp, se spală merele, se taie felii potrivite […]

Tocăniţă cu sos picant

Se curăţă carnea de pieliţe, se taie cubuleţe şi se pune să se călească în uleiul încins. Se amestecă continuu să nu se lipească. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, ardeii şi usturoiul se taie mărunt. Se pun peste carnea înăbuşită împreună cu cârnaţii tăiaţi bucăţi şi se lasă să se călească în continuare. […]

Ciorbă de legume

Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe pentru ciorbă. Se călesc câteva minute în ulei şi apoi se adaugă 2 l de apă. Se presară sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. În acest timp, se bat ouăle spumă, se adaugă smântâna şi se amestecă cu pătrunjelul […]

Chec cu scorţisoară

Se pune untul moale într-un bol şi se freacă cu zahărul, cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Se mixează până se obţine o cremă spumoasă. Se sparg ouăle şi se pun unul câte unul în compoziţia de mai sus amestecându-se continuu. Separat, se stinge praful de copt în puţină zeamă de lămâie […]

Chec cu fructe confiate

Se freacă untul cu zahărul pudră, cu un praf de sare, cu coaja de lămâie şi zahărul vanilat şi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul. Separat, se stinge praful de copt în zeama de lămâie şi se toarnă în cremă, se adaugă laptele şi albuşurile bătute spumă. Între timp, se cerne făina, se pregătesc stafidele, […]

Aripioare de pui la tigaie

Se curăţă aripioarele de pui, se pârlesc pe flacără, apoi se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie. Se condimentează aripioarele de pui cu sare, piper şi rozmarin, apoi se lasă 10-20 de minute într-un bol, la frigider, acoperite cu o folie de plastic, ca să […]

Supă de ciuperci

Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se opăresc 3-4 minute în apă cu sare, cât să nu-şi schimbe culoarea. Se curăţă ceapa, se spală şi apoi se taie solzişori. Morcovii se spală şi ei, se curăţă şi apoi se taie rondele sau în funcţie de preferinţe. Ciupercile se taie feliuţe […]

Şniţel de pui cu fasole verde

Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se trece printr-un jet de apă rece şi se feliază. Se condimentează fiecare felie cu sare şi piper, se unge cu ulei şi se bate cu ciocanul de şniţele. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece pentru câteva minute. Separat, se curăţă bine […]

Tagliatelle cu şuncă

Se pun pastele să fiarbă în apă clocotită cu sare şi puţin ulei ca să nu se lipească între ele şi se lasă la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se pun în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece. Se curăţă broccoli, se spală în apă călduţă […]