Ciupercuţe de îngheţată
1. Se amestecă iaurtul cu zahărul şi se mixează până se topeşte zahărul. 2. Se împarte compoziţia în două. O parte se amestecă cu bananele pasate, iar cealaltă parte se amestecă cu piureul de vişine. Se mixează separat până se obţin compoziţii spumoase şi omogene. Se pun la congelator în boluri rotunde şi se lasă […]
Tsatsiki
1. Castraveţii se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare. Se dau cu un praf de sare şi se lasă să se scurgă apa din ei. 2. Brânza proaspătă se amestecă cu iaurtul. Se adaugă uleiul şi zeama de lămâie, apoi castraveţii şi usturoiul pisat cu un praf de sare. 3. Salata se […]
Spaghete cu sos de roşii
1. Spaghetele se fierb în apă cu sare. Se trec printr-un jet cu apă rece şi se lasă la scurs. Se pun într-un castron, se amestecă cu o lingură de ulei şi se acoperă să se păstreze calde. 2. Roşiile se spală, se opăresc jumătate de minut şi se curăţă de coajă. Se taie cubuleţe […]
Salată cu legume şi carne de viţel
1. Ardeii grasi se spală, se curăţă şi se taie rondele. Ceapa se spală şi se taie solzişori, iar roşiile se spală şi se taie felii. 2. Toate legumele astfel pregătite se pun într-un castron. Se adaugă carnea fiartă tăiată fâşii, caşcavalul ras şi verdeaţa tocată mărunt. 3. Se face un sos din 100 ml […]
Salată cu peşte marinat
1. Peştele se spală şi se taie bucăţi de 3-4 cm. Se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi se pune la frigider până se pregăteşte sosul marinat. 2. Se dizolvă o linguriţă cu vârf de sare în 250 ml apă. Se adaugă boabele de piper, foile de dafin şi oţetul. Se pun pe […]
Găluşte cu caise
1. Se pune pe foc laptele cu untul şi un praf de sare. Când dă în clocot se adaugă toată făina deodată şi se amestecă repede până ce compoziţia se omogenizează. Se lasă apoi să se răcească. 2. Se adaugă gălbenuşul şi oul întreg, amestecând după fiecare până se încorporează în aluat. Se lasă 10 […]
Îngheţată cu caise
1. Caisele se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi, se taie felii şi se pasează foarte bine. Se păstrează câteva caise pentru ornat. 2. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul, zeama de lămâie, piureul de caise şi gălbenuşurile. Se pune compoziţia deasupra unui vas cu apă clocotită şi se bate în […]
Tort cu caise
1. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă gălbenuşurile, crema de ciocolată şi făina. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 30 minute. 2. Gelatina se pune în iaurt şi se lasă o oră la […]
Peşte la cuptor
1. Se curăţă peştii de solzi, branhii şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se usucă, apoi se crestează la 1-2 cm, se dă cu sare şi piper, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă la rece 15 minute. Se încinge cuptorul. 2. Ceapa şi usturoiul se toacă şi se pun […]
Peşte în aspic
1. Se curăţă peştii de solzi, branhii şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, şi se lasă la scurs. 2. Ceapa, morcovii, păstârnacul şi pătrunjelul se pun la fiert în 2 l de apă cu sare. Când zarzavatul este fiert, se trage vasul deoparte, se condimentează supa după gust, cu sare şi zeamă […]