Fundiţe cu ciocolată
1. Se lasă la decongelat. Se întinde apoi într-o foaie subţire de 3-4 mm, într-o formă dreptunghiulară, lată de 15-16 cm. 2. Se unge jumătate din foaie cu crema de ciocolată şi se acoperă apoi cu cealată parte de aluat, neunsă. Se obţine o foaie de aluat lată de 7-8 cm, care se taie în […]
Rulouri cu banane
1. Brânza de vaci se pasează şi se freacă bine sau se trece printr-o sită. Se amestecă apoi cu untul înmuiat şi un praf de sare, se adaugă făina cernută şi se frământă bine, 6-7 minute, până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu o folie transparentă şi se ţine, la rece de seara […]
Ruladă cu şuncă şi caşcaval
1. Într-o oală mică, cu fundul mai gros, se topeşte untul şi se amestecă rapid cu făina, doar cât să se înfierbânte puţin, fără să se călească. Se stinge cu laptele cald adăugat în porţii mici şi se amestecă energic să nu rămână cocoloaşe. 2. Se ia de pe foc şi când este aproape rece, […]
Cremă de brânză cu piersici
1. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă bine cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă apoi smântâna pentru frişcă şi se mixează până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă uşor legată. Se acoperă vasul cu crema şi se lasă la frigider, cel puţin jumătate de oră. 2. Se împarte această […]
Iaurt cu prune
1. Iaurtul, zahărul şi 2-3 linguri de zeamă din compot se mixează, până se topeşte tot zahărul şi compoziţia devine spumoasă. 2. Se pun în fiecare cupă câte 3-4 prune şi după aceea se toarnă iaurtul. Deasupra se presară nucile tăiate şi se poate servi. Compotul de prune se poate înlocui cu orice alt compot, […]
Pizza cu cartofi
1. Se spală cartofii şi se fierb în apă cu un praf de sare. Se curăţă de coajă şi se pasează ca pentru piure, apoi se amestecă rapid cu untul şi jumătate linguriţă de sare. Când se răceşte piureul, se adaugă un ou şi se pune într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet. […]
Colac cu brânză şi cartofi
1. Pentru copt se foloseşte o formă cu tub pe mijloc, iar cuptorul trebuie să fie bine încălzit. Cartofii curăţaţi şi spălaţi se taie felii, iar brânza proaspătă se pasează şi se amestecă uşor cu telemeaua rasă, sare, piper şi mărar tocat. Se păstrează un cartof pentru ornat. 2. Se unge vasul cu unt, se […]
Musaca de peşte cu piure de cartofi
1. Peştele se spală şi se lasă la scurs sau se usucă cu un şervet absorbant. Se taie bucăţi, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă deoparte. Ceapa tocată mărunt se căleşte foarte puţin în unt, apoi se stinge cu jumătate din vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se adaugă apoi restul […]
Cremă de brânză cu castraveţi
1. Telemeaua, caşcavalul şi parmezanul se rad fin şi se amestecă cu brânza proaspătă, pasată cu furculiţa. Se adaugă două fire de ceapă verde fin tocată, jumătate de ardei gras tăiat cubuleţe, sare şi mărar după gust. Se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă, se acoperă şi se pune la frigider jumătate de oră. […]
Supă cremă de mazăre cu bruschete
1. Toate legumele se curăţă, se spală şi se fierb în 1,5-2 l de apă cu sare. Se adaugă o lingură de unt, se acoperă şi se fierb aproximativ trei sferturi de oră. 2. Mazărea fiartă se trece printr-o sită deasă, apoi se subţiază cu supa în care au fiert legumele. Se adaugă restul de […]