Saleuri cu mac şi susan

1. Se cerne făina într-un castron, peste care se rade untul şi se adaugă un ou, sarea, o lingură de lapte rece şi smântâna. Se amestecă mai întâi cu o furculiţă, apoi se frământă rapid şi se strânge aluatul într-un bulgăre. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la frigider câteva ore, să […]

Chec cu fructe

1. Se separă ouăle, iar untul se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă câte un gălbenuş amestecând bine după fiecare şi apoi se mai pun scorţişoara, coaja rasă de lămâie, romul, un praf de sare şi zeama de lămâie. Se cerne făina cu praful de copt şi se separă două linguri care se pun deoparte. […]

Frigărui cu sos picant

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie în cuburi de 2-3 cm. Se dau cu un praf de sare şi piper şi se stropesc cu ulei. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă deoparte o jumătate de oră. Merele se curăţă de seminţe şi se taie felii. 2. […]

Saramură de peşte

1. Se curăţă peştii, se spală şi se lasă întregi. Se usucă cu un şervet absorbant şi se stropesc cu zeama de la o lămâie. Se presară cu verdeaţă tocată mărunt, sare şi piper şi se lasă la marinat jumătate de oră. 2. În fiecare peşte se pun câteva felii de roşie şi 1-2 felii […]

Rulouri cu ton

1. Într-un castron mai mare se amestecă maioneza, smântâna, hreanul, sare şi piper. 2. Ţelina se curăţă, se spală şi se rade mărunt. Se pune imediat în sosul de maioneză şi se amestecă uşor. Se adaugă tonul scurs şi două linguri de pătrunjel verde tocat mărunt. 3. Feliile de pâine se taie pe margini pentru […]

Minipizza cu măsline şi sardele

1. Chiflele se taie în jumătăţi. Mozzarella şi roşia se taie felii iar sardelele se lasă la scurs. 2. Pe fiecare bucată de chiflă se pune câte o felie de roşie, verdeaţă, o felie de mozzarella, o măslină şi câte o sardină. 3. Se pun apoi pe grătarul încins şi se lasă 5 minute, până […]

Ciupercuţe din ouă

1. Se spală ouăle şi se pun la fiert în apă fierbinte cu sare şi o lingură de oţet. După ce ouăle au fiert 4-5 minute, se scot 6 ouă şi se pun într-un vas cu apă rece pentru un minut, iar ultimul ou se mai lasă pe foc 2 minute. 2. Cele 6 ouă […]

Cordon bleu cu legume

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Cartofii se taie în jumătăţi sau în sferturi şi se fierb în apă cu sare, iar ceapa verde tăiată bucăţi de 2-3 cm şi mixul de legume se pun separat într-o oală mai mică şi se fierb înăbuşit în apă cu sare şi o lingură de unt. […]

Frigărui cu sos de iaurt

1. Carnea se spală, se tapetează cu un şervet absorbant şi se taie cubuleţe de aproximativ 3 cm. Se pun bucăţile de carne într-un castron, peste care se adaugă ceapa tăiată solzişori, foile de dafin mărunţite, rozmarinul, piperul, coaja şi zeama de la o lămâie, zahărul, sarea şi uleiul. Se amestecă bine, apoi se acoperă […]

Friptură de miel la cuptor

1. Carnea se spală cu apă rece şi se curăţă de pieliţe. Nu se desface de pe os, dar se sparge osul în două sau trei locuri, pentru a se tăia cu uşurinţă când carnea este friptă. Se tapetează cu un şervet absorbat, apoi se unge cu unt şi cu ulei şi se presară cu […]