Pâine naan

Învață să prepari chiar tu această pită dospită delicioasă, după o rețetă simplă indiană. Mod de preparare: Cerne făina, zahărul, sarea și praful de copt într-un castron pentru pâinea naan. Separat, amestecă laptele și uleiul. Fă o gropiță în centrul grămezii de făină și toarnă în mijlocul ei amestecul umed. Începi și amestecă ingredientele dinspre […]

Cartofi fondanți

Cartofii fondanți fac parte din meniul marilor restaurante de lux, dar sunt foarte ușor de făcut. Și foarte buni. La exterior sunt bine rumeniți și crocanți, iar la interior sunt moi și fragezi. 1. Cartofii se curăță și se taie pe jumătate. 2. Se încinge untul în tigaie. Atunci când a început să facă spumă […]

Prăjitura “ochi dulci”

Învață să faci un desert simplu și ușor, care te ajută să faci ochi dulci oricui și să impresionezi chiar și pe cei mai duri critici culinari. Mod de preparare: Prepară crusta pentru ochi dulci: într-un castron mic, zdrobește biscuiții graham și amestecă cu 2 lingurițe de zeamă de lămâie și eventual, puțină miere, dacă […]

Prăjitura 3 lămâi

Învață să prepari chiar tu o prăjitură delicioasă cu blat cu lămâie, cremă de lămâie și glazură aromată de lămâie. Vezi rețeta pentru prăjitura 3 lămâi. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade și tapetează cu hârtie de copt o tavă de prăjituri. Bate o ceașcă de zahăr cu ½ ceașcă de unt […]

Cartofi Byron

Învață să prepari niște cartofi Byron delicioși, cu cremă de brânză la cuptor și smântână după o rețetă rapidă și ușoară. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade, curăță cartofii de coajă și șterge apa de pe ei. Înțeapă fiecare cartof cu o furculiță, ca să se pătrundă mai bine la cuptor. Dă […]

Prăjitură cu cremă de banane

Învață să faci o prăjitură simplă, foarte aromată cu blat crocant de biscuiți și cremă dulce de banane, după o rețetă rapidă. Mod de preparare: Tapetează o tavă pentru prăjituri cu folie de aluminiu și lasă marginile foliei mai mari. Unge cu puțin ulei sau unt. Amestecă într-un blender biscuiții graham, astfel încât să fie […]

Prăjitură cu ciocolată și bere neagră de Sf. Patrick

Învață să prepari o prăjitură inedită, numai bună de Sfântul Patrick, cu ciocolată și bere neagră Guinness în compoziție. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu, 180 grade. Unge o tavă cu unt și las-o deoparte. Pune pe foc o cratiță mare, cu fund dublu, în care să aduci la fierbere o ceașcă de […]

Supa săracului

Supa săracului este delicioasă, săracă în calorii și foarte ieftină.  În plus, se face rapid și este bogată în nutrienți. Vezi de ce ai nevoie, pentru a o prepara. Pune carnea la fiert, iar când dă în clocot, pune și legumele. Lasă totul la fiert pentru aproximativ o oră, la foc mic. Adaugă sare și […]

Prăjitură cu cremă de brânză și lămâie

Învață să prepari o prăjitură cremoasă și foarte aromată, asemănătoare cremșnitului, dar cu un strat delicios de lămâie. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu, 175 grade și tapetează o tavă de prăjituri cu folie de aluminiu și unge-o cu ulei. Întinde aluatul de foitaj și pune-l în tavă. Amestecă coaja de la o […]

Prăjiturele japoneze cu fasole

Învață să prepari chiar tu daifuku mochi, niște prăjiturele cu pastă de fasole roșie din Japonia care sunt surprinzătoare și delicioase. Mod de preparare: Amestecă făina de orez cu zahărul, sarea, apa și oțetul de orez într-un castron ceramic. Bate bine cu telul amestecul și adaugă colorantul alimentar până obții o pastă roz. Dă la […]