Lasagna cu carne tocată foarte bune și ușor de făcut, după o rețetă simplă.

  1. Se pun la fiert 2 l de apă cu puţină sare şi 2-3 linguriţe de ulei. Când începe să clocotească, se pun foile de lasagna şi se lasă să se înmoaie.
  2. Separat, într-o tigaie mai mare, se căleşte carnea în ulei de măsline împreună cu ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi morcovul tocat cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper după preferinţă.
  3. După ce s-au călit bine, se lasă câteva minute să se răcorească şi se tapetează tava cu unt, se pune un strat de foi de lasagna, unul de carne, unul de lasagna şi tot așa. Peste ultimul strat se presară parmezan şi cimbru uscat.
  4. Lasagna se acoperă cu sucul de roşii şi frunzuliţe de cimbru şi piper şi se bagă în cuptor. Se lasă în cuptor până se rumeneşte şi se serveşte ornată cu parmezan şi frunzuliţe de busuioc verde.