1. Se pasează brânza proaspătă, apoi se amestecă cu smântâna şi parme­zanul. Se condimentează după gust cu sare, piper şi mărar verde tocat mărunt.

2. Se aşază pe o folie din aluminiu straturi succesive de brânză topită, pastă de brânză, şuncă presată, pastă de brânză, iar ultimul strat va fi de brânză topită. Se acoperă tot cu o folie şi se pune la presat între două planşete. Se lasă la rece 30 minute.

3. Se taie în formă de inimioare sau romburi şi se presară cu boia de ardei sau verdeaţă tocată mărunt. Toate resturile rezultate la tăiere se pun într-un castron şi se folosesc ca umplutură pentru pateuri.

4. Aluatul de pateuri se întinde şi se taie rondele de 4-5 cm. Se pune puţină umplutură între două rondele din aluat, se apasă puţin pe contur şi se aşază într-o tavă. Se coc în cupto­rul bine încins, 5-7 minute.