Cel mai bun fondant de ciocolată după o rețetă simplă propusă de Chef Gordon Ramsay. Se face într-o oră și este delicios.

1. Mai întâi, se pregătesc recipientele. Cu mișcări de jos în sus, folosind o pensulă, se întinde un strat de unt topit pe interiorul formelor. Se lasă un pic la frigider, apoi se mai întinde un strat de unt topit peste cel deja întărit. Apoi se presară câte o lingură de cacao pe interiorul fiecărei forme. Se înclină forma, așa încât pudra de cacao să îmbrace complet untul. Excesul de cacao se pune în următoarea formă și tot așa până când sunt toate presărate cu cacao.

2. Ciocolata și untul se topesc la bain-marie, apoi se amestecă bine și se lasă la răcit 10 minute.

3. Separat se bat ouăle și gălbenușurile cu zahărul până când se obține o compoziție tare. Se adaugă și făina și se amestecă bine.

4. Se amestecă ușor compoziția de ciocolată și unt cu ouăle bătute. Se adaugă câte o treime din ciocolată și se amestecă bine de fiecare dată. Apoi totul se pune în forme.

5. Se pun formele în cuptorul deja încălzit și se lasă 10-12 minute sau până când se formează crustă deasupra, iar marginile prăjiturii se desprind de pereții formei. Se scot din cuptor și se lasă un minut înainte de a fi răsturnate.

6. Mai întâi se apucă ușor partea de sus a prăjiturii și se mișcă puțin ca să te asiguri că se desprinde bine de pereții vasului. Dacă totul e în regulă, se răstoarnă pe farfurii.

Peste fondatul de ciocolată se poate pune sos de caramel și înghețată, așa cum recomandă Gordon Ramsay, sau se poate decora fiecare farfurie cu fructe, frișcă, nuci, etc.