1. Se amestecă făina cu untul tăiat cubuleţe, cu ouăle, cu nucile şi cu restul ingredientelor. Să nu fiţi surprinse dacă veţi vedea că aluatul se fărâmiţează. Aşa se întâmplă la început, dar după ce îl frământaţi pe planşetă se va lega.

2. Se întinde cu sucitorul astfel încât să nu se rupă, căci altfel nu-l puteţi pune în formă. Se tapetează tava cu unt şi cu făină. Se pune coca astfel încât tot interiorul formei să fie acoperit şi să mai rămână cocă pentru aranjament.

3. Dovleacul se curăţă, se taie mărunt împreună cu ceapa, usturoiul şi gulia. Se stoarce zeama de lămâie şi se amestecă cu ouăle şi brânza sărată.

4. Se pune pasta în forma pregătită şi se acoperă cu coca lăsată pe margini, iar cu restul de cocă se formează un model. Se bagă în cuptorul cald pentru circa 40 de minute, la o temperatură de 120 °C.