Un desert care satisface toate gusturile și de care te vei îndrăgosti la prima vedere. Pardon, degustare! Învață să prepari niște delicioase batoane crocante de caramel.

 

Preîncălziți cuptorul la treapta cea mai mare. Tapetați o tavă nu foarte înaltă cu hârtie pergament, lăsând capetele hârtiei să acopere marginile tăvii.

Într-un vas mare, frecați untul cu zahărul brun până obțineți o cremă compactă. Adăugați ouăle și esența de vanilie. Într-un alt vas amestecați făina, praful de copt și sarea. Apoi, treptat, combinați conținutul celor două vase. Rezultatul îl întindeți uniform pe fundul tăvii tapetate.

Într-un vas mic amestecați zahărul cu scorțișoara. Împrăștiați jumătate din amestec peste conținutul tăvii. Dați la copt pentru 25-30 de minute sau până marginile se rumenesc. Lăsați să se răcească de tot. Peste aluatul crocant rezultat împrăștiați dulce de leche (rețeta o găsiți la noi pe site).

Într-o cratiță medie combinați siropul de glucoză cu ciocolata de casă, smântâna dulce și amestecați la foc foarte mic până se omogenizează. Lăsați ciocolata topită să se  “odihnească” preț de 5 minute. Apoi turnați peste dulcele de leche din tavă. Presărați deasupra ce a mai rămas din amestecul de zahăr cu scorțișoară. Acoperiți tava și dați-o la frigider cel puțin o oră până se întărește. Scoateți rezultatul din tavă cu tot cu hârtia pergament. Tăiați dreptunghiular și… ce vă rămâne trebuie neapărat păstrat la frigider.

 

Foto: batoane crocante caramel / shutterstock