Cred că este deja stabilit că nu este greu să îți faci timp să gătești astfel încât să ai mereu mâncare gătită în frigider. Există tot felul de rețete extrem de rapide și ușor de preparat, însă acestea pot fi destul de costisitoare.

Dacă treci printr-o perioadă mai dificilă, ești student și ai nevoie să economisești bani, sau pur și simplu vrei să gătești sănătos și ieftin, îți vom prezenta cinci feluri de mâncare pe care le poți prepara cu 10 lei, sau mai puțin. Înainte de a începe, trebuie adăugat că un mod de a te asigura că te încadrezi în buget este cumpăratul de la supermarket. Consultă cataloagele supermarketurilor și află cele mai noi oferte aici

1. Mâncare de mazăre cu pui

Ingrediente: un pachet de mazăre congelată, bulion, pui, ceapă, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: se taie puiul în bucăți mari și se pune la fiert. Se curăță de spumă, apoi se scoate carnea de pe oase. Ceapa se va toca mărunt și se va pune la călit cu puțin ulei. Apoi, peste ceapă, se vor adăuga 2-3 căni de apă, carnea și mazărea, pentru 30 de minute. La final, se adaugă bulionul și se mai lasă la fiert încă 10 minute. La final se adaugă sare, piper și alte condimente după gust.

2. Orez cu legume

Ingrediente: orez, unt, sare și legume la alegere.

Mod de preparare: se spală orezul și se fierbe în apă cu puțină sare. Pentru a găti delicios și crocant legumele (de exemplu: ciuperci, porumb, mazăre), acestea pot fi trase în tigaie cu puțin unt și se vor condimenta cu sare, piper și condimentele tale preferate (boia de ardei dulce, usturoi granulat, etc).  

3. Supă cremă de cartofi cu morcov

Ingrediente: cartofi, morcovi, ceapă, sare.

Mod de preparare: se pun legumele la fiert în apă cu sare. Se zdrobesc legumele pentru a creea un piure, însă se păstrează suficientă apă pentru a oferi amestecului consistența unei supe mai groase. În paralel, se călește ceapă și se adaugă peste supă. Amestecul final se condimentează după gust. 

4. Paste cu legume sau sos

Ingrediente: paste (la alegere), usturoi, sos de roșii, ciuperci, morcov, ceapă, sare.

Mod de preparare: se fierb pastele în apă cu sare. Durata de fierbere este indicată pe ambalaj în funcție de tipul de paste. În același timp, se călește ceapă într-o tigaie, peste care se adaugă ulterior apă, usturoi pisat, morcov și ciuperci. Când preparatul este aproape gata, se adaugă sosul de roșii și se mai lasă pe foc 10 minute. Apoi, se adaugă pastele alături de condimentele favorite și se amestecă bine. 

5. Pui cu broccoli

Ingrediente: pui, broccoli, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Se adaugă în tigaie, peste ulei încins, bucățele de pui. Mai apoi se adaugă și broccoli. Dacă nu ești fan broccoli, poți oricând să îl înlocuiești cu alte legume, cum ar fi ciupercile. La final, se vor adăuga sarea și piperul, precum și alte condimente după gust.