Tort diplomat

Pentru a prepara acest tort diplomat se pune gelatina la înmuiat în 50 ml zeama compot. Se ia zeama de la compot si se pune la bain-marie cu gelatina pânã se dizolvã. Se lasã sã se rãceascã apoi se adaugã gãlbenusurile batute. Separat se bat albusurile spumã cu zahãrul si se încorporeazã în compozitia cu […]

TORT BRADUT

1. Pentru blatul de pandispan se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul si apoi incet, incet se incorporeaza faina, amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se pune forma de tort in cuptorul bine incins unde se lasa […]

Tort Tiramisu cu ciocolata

Pentru blat, incalzeste cuptorul la 180⁰C si unge cu unt apoi tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde. Intr-un vas, bate untul cu zaharul si 6 galbenusri, ciocolata topita si cafeaua.Adauga faina, praful de cappuccino si praful de copt si amesteca.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu […]

TORT CU STRUGURI

Pentru blat se sparg ouale, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga galbenusurile batute, coaja de lamaie si apoi faina cernuta. Se amesteca usor sa nu se faca cocoloase. Compozitia se toarna intr-o forma unsa […]

Tort cu căpşuni

1. Pentru blat, se freacă bine ouăle întregi cu zahărul, până devin spumă, după care se adaugă treptat făina şi coaja de portocală. Se amestecă bine, până se formează o compoziţie omogenă. 2. Aceasta se pune la copt într-o formă de tort, tapetată cu hârtie unsă, în cuptorul încins, timp de 20-25 de minute. Se […]

Tort de mere

1. Se curăţă merele de coajă, se scot cotoarele şi se umple locaşul format cu miez de nucă şi dulceaţă de vişine. Merele se aşază unul lângă altul într-o cratiţă de 3 kg, unsă cu unt. Golurile dintre mere se umplu cu felii de mere. 2. Deasupra merelor se toarnă o cană de zahăr şi […]

Tort diplomat cu iaurt

Este un tort racoros si plin de fructe. Pe langa faptul ca este delicios, pot spune ca este tortul cel mai rapid de preparat. In maxim o ora este gata!!!! Siropul de la compotul de ananas se pune cu gelatina intr-o craticioara si se da deoparte pana ii vine vremea sa ne ocupam si de […]

Tort diplomat cu fructe din compot

Un tort diplomat mai bun decât la cofetărie și foarte simplu. Gelatina se inmoaie in sucul de la fructele din compot. Se amesteca zaharul,  ouale,  100gr frisca nebatuta si 50 ml apa. Se fierbe la foc mic, amestecind continuu. Se adauga gelatina si se fierbe inca 5 minute. Dupa racire se adauga lichiorul de fructe […]

Tort fluturas

Blatul l-am copt si l-am lasat sa se raceasca un pic pe o tavita. Am facut un sablon din carton cu un fluturas si l-am aplicat deasupra, am decupat de pe urma sablonului, am indepartat sablonul si am taiat etajele tortului. Am facut cremele pe ochi si apoi am montat tortul dupa imaginatia mea.

Tort cu fructe “diplomat”

Se prepara cremele si frisca si se da la rece. Se pun la scurs fructele din conserva si borcan intr-o sita, cu siropul de la ele insiropam blatul. Se curata kiwi de coaja se taie in doua apoi se taie feli dea lungul fructului pt ornat. Se intinde pe un platou prima foaie de blat […]