Reţetă: Supă-cremă de broccoli

1. Se curăță ceapa, țelina, ardeii și pătrunjelul. Se spală și se pun să fiarbă întregi în apă cu sare și ulei, la foc mic. 2. Între timp, se curăță broccoli, se spală bine și se rupe buchețele. Se pun să fiarbă separat, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot în sită. […]

Reţete: Ciorbă haiducească

. Se alege și se spală fasolea uscată și se lasă să se înmoaie în apă. Fasolea verde și mazărea se aleg și se pun să fiarbă, separat. 2. După ce au fiert, se scot în sită și se lasă să se scurgă. Se stropesc cu zeamă de lămâie să nu li se schimbe culoarea. […]

Reţete: Ciorbă de fasole cu praz

1. Se  spală fasolea în apă caldă și apoi se lasă de seara până dimineața să se înmoaie. A doua zi se pune la fiert în 3-4 ape, ca să se elimine toxinele. 2. Separat, se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt. Se călesc în ulei, se înăbușă cu puțină apă și se […]

Reţetă: Supă-cremă de ţelină

1. Se curăţă ţelina, pătrunjelul, ceapa, prazul, cartofii şi dovleceii, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2 linguriţe ulei de măsline. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite cu un capac. 2. Separat, se prepară crutoanele din pâine neagră cu seminţe. Se taie cubuleţe, se stropesc cu unt […]

Reţete: Ciorbă de viţel cu ardei iute

1. Se spală rasolul și se pune să fiarbă în apă cu o linguriță de sare, la foc potrivit. 2. Se curăță legumele, se spală, se taie și se fierb împreună cu carnea. Se adaugă sare, piper și două lingurițe de ulei. 3. Separat, se clocotește sucul de roșii și, la final, se amestecă cu […]

Reţetă: Ciorbă de cartofi

1. Se curăță legumele, se spală și se pun să fiarbă în apă cu o linguriță de sare și ulei de măsline, la foc mic. După ce au fiert, se scot și se dau deoparte. 2. Se curăță cartofii, se spală bine, se taie cubulețe și se pun în zeama de legume. Se lasă să […]

Reţetă: Supă cremă de morcovi

1. Se curăţă legumele, se spală şi se fierb, la foc mic, în apă cu sare şi puţin ulei de măsline. 2. Se verifică dacă au fiert legumele, apoi se scot. 3. Ceapa se aruncă, iar restul legumelor se pasează. 4. În piureul de morcovi se adaugă o linguriţă de făină şi apoi smântâna. Se […]

Reţetă: Supă cu verdeţuri şi cartofi

► Se fierb uşor verdeţurile tocate, în supa de carne. Se asezonează cu sare, chimen şi piper. Se adaugă cartofii feliaţi şi curăţaţi şi ciupercile. Se mai fierbe încă 10 minute, la foc mic. ► Se îngroaşă cu rântaşul făcut din unt şi făină şi se mai fierbe 5 minute. Se adaugă smântâna, se asezonează […]

Reţete: Supă uşoară de mazăre

► Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş subţire din unt şi făină, apoi se toarnă 250 ml de apă rece. Se amestecă bine. Se adaugă 1 litru de apă fierbinte, cubul de supă şi se lasă la fiert timp de 10 minute, amestecând din când în când. ► Imediat după ce a […]

Reţete: Supă de morcov şi dovleac, cu ardei gras

►Morcovii se curăţă şi se taie rondele. Pulpa de dovleac se taie în felii groase de 0,5 cm. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Ardeiul se taie în sferturi, se scot seminţele şi partea albă, apoi se taie fâşii subţiri. Pulpa de roşii se taie în bucăţi mai mici. ► Uleiul se încălzeşte într-o […]