Borş de legume

1. Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii, cartofii se taie cuburi mici, la fel şi dovleceii. 2. În oala de fiert se pune uleiul şi, după ce s-a încins, se adaugă legumele tocate. Se călesc uşor şi, după ce şi-au schimbat culoarea, se adaugă borşul fiert separat şi se completează cu apă, după […]

Supă de spanac

1. Se spală foarte bine spanacul şi se taie mare. În oala de fiert supa se topeşte untul şi apoi se adaugă spanacul. 2. Se prepară supa din concentrat de pui cu apă, lăsându-se să dea într-un clocot, apoi se dă deoparte. 3. Ouăle se bat bine cu parmezanul, se amestecă cu spanacul şi se […]

Ciorbă de roșii cu rozmarin

1. Se curăță rădăcinoasele, se spală și se pun să fiarbă în apă cu sare și ulei. Dovlecelul, ardeii și cartoful se curăță și se taie cubulețe. Se adaugă în ciorbă și se lasă să fiarbă împreună, la foc mic. 2. Se feliază pâinea și se taie cubulețe, se stropesc cu ulei de măsline, se […]

Supă cu varză de Bruxelles

1. Se curăţă şi se spală varza. Se fierbe în apă clocotită cu o linguriţă de sare. Se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mici legumele. Se adaugă în oala cu varză, cu excepţia cartofilor, care se pun mai târziu, ca să nu se zdrobească. 2. Se adaugă piper, sare şi puţin ulei şi […]

Supă-cremă de roşii

1. Ardeii, ceapa, usturoiul, ţelina şi pătrunjelul se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare, piper şi ulei de măsline. 2. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Pasta de roşii se trece prin sită, ca să se elimine seminţele, apoi se pune într-un vas, la […]

Supă cremă de praz

1. Se curăţă legumele, se spală şi se taie bucăţi mai mari. Se fierb în apă cu sare şi cu o linguriţă de ulei de măsline. 2. Separat, se curăţă prazul şi se fierbe cu legumele. 3. Se feliază bagheta, se taie cubuleţe, care se stropesc cu ulei şi usturoi pisat. Se bagă în cuptorul […]

SUPĂ DE PESTE CU VARZĂ DE BRUXELLES

1. Se curăţă şi se spală varza. Se fierbe în apă clocotită cu o linguriţă de sare. Se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mici legumele. Se adaugă în oala cu varză, cu excepţia cartofilor, care se pun mai târziu, ca să nu se zdrobească. 2. Se adaugă piper, sare şi puţin ulei şi […]

Reţete: Ciorbă ţărănească

1. Se spală și se curăță rasolul de pielițe. Se pune apoi să fiarbă în apă cu sare, la foc mediu, astfel încât să se pătrundă bine și să nu scadă apa. 2. În acest timp, se curăță toate legumele, se spală, se taie ca pentru ciorbă și se pun să clocotească împreună cu rasolul […]

Reţetă: Borş cu dovlecei dres cu smântână

1. Se curăță aripioarele, se spală și se pun să fiarbă într-un litru şi jumătate de apă. Se curăță de spumă și se adaugă o linguriță de sare și o linguriță de ulei de floarea-soarelui. 2. Se curăță dovleceii, ceapa, prazul, ardeii și morcovii. Se spală bine și se taie cubulețe, ca pentru ciorbă. Se […]

Supă de somon cu lămâie

1. Se curăță ceapa, morcovii și ardeiul. Se spală și se taie bucăți mari ca pentru supă. 2. Separat, se spală somonul și se pune să fiarbă în apă cu o linguriță de sare grunjoasă. Se ia spuma și se pun legumele și spanacul. Se fierb la foc potrivit ca să nu scadă brusc și […]