Reţete: Supă de peşte cu orez şi migdale tocate

► Ceapa se taie inele. Uleiul se încinge într-o cratiţă.Se căleşte ceapa, apoi se pun fulgii de migdale şi se mai lasă puţin pe foc. Se încorporează vinul, supa şi roşiile, apoi dafinul, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă 20 de minute, la foc mic. ►Se taie peştele în 8-12 […]

Supă cu germeni de fasole

► Se curăţă legumele, se dă prin răzătoare pe lung şi se păstrează inclusiv partea rădăcinoasă. ► Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc fulgii de ovăz. Se adaugă şi legumele rase şi se mai lasă puţin la călit. ► Se toarnă înăuntru supa, germenii de fasole mungo şi restul de legume. Se fierbe […]

Reţetă: Supă de porumb cu cipsuri

► Se pun boabele de porumb, decongelate în prealabil, într-un blender, se adaugă apă şi se mixează până când devine o cremă densă. ► Se pune compoziţia într-o cratiţă, se adaugă untul, sare şi piper, după care se fierbe timp de 3-5 minute. ► Se repartizează în farfurii, se presară deasupra ceapa verde tocată mărunt […]

Reţetă: Supă de busuioc şi broccoli

► Ceapa şi usturoiul se călesc în uleiul încins, se pun bucheţelele de broccoli şi zeama de supă. Se lasă să fiarbă cca 20 de minute. Spre sfârşit se pun şi frunzele de busuioc (se păstrează câteva pentru decor) şi se amestecă. ► Se încorporează smântâna, se mai lasă puţin pe foc, se asezonează cu […]

Supă chinezească picantă

► Se toarnă apă fierbinte peste ciuperci. Se pun tăieţeii în apă rece pentru 20 de minute, apoi se scot, se scurg şi se taie bucăţi mai mici. În oala cu ciupercile, se pun tăieţeii şi carnea (tăiată bucăţi), apoi cubul de supă de găină. ► Se amestecă amidonul cu puţină apă şi se adaugă […]

Ciorbă de oase de porc(afumate sau proaspete)

Se scoate spuma şi se lasă sa fiarbă la foc moale ca să obţină o ciorbă limpede. Se adaugă zarzavatul tăiat ca fideluţa, sarea şi o cescuţă cu orez spălat. Când zarzavatul şi orezul sunt fierte, se acreşte ciorba cu zeama de varză clocotită si se adaugă leuşteanul tocat   Trimisa de: Ciobanasu Maria

Supă indiană de roşii

Se combină toate ingredientele, mai puţin laptele, într-o oală şi se dau în fiert. Se lasă la foc mic 5 minute. Se adaugă laptrele şi se mai lasă la foc mic încă 5 minute.

Ciorba din maruntaie de miel

Preparare: Ceapa verde şi uscată şi morcovii se toacă, apoi se călesc în ulei. Carnea, spălată foarte bine, se pune la fiert în apă rece. După ce dă în clocot, se aruncă apa, carnea se spală şi se pune iar la fiert. Zarzavatul călit se pune la fiert împreună cu carnea opărită. Spre final se […]

Supă-cremă de hribi

1. Pentru început, se curăță ciupercile, se desfac pălăriuțele, se curăță de pielițe și se spală bine. La fel se procedează și cu codițele. Se spală foarte bine și apoi se lasă să se scurgă în sită. 2. Separat, se curăță ceapa și rădăcina de pătrunjel, se spală și se pun să fiarbă în apă […]

Supă vitaminizantă

1. Într-o oală, se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa, se călește, apoi se adaugă ardeii iuţi sau boiaua și concentratul de supă, diluat în 500 ml apă. 2. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe și se fierb separat. După ce au fiert, se adaugă în supă, împreună cu roșiile tăiate cubuleţe […]