Drob de miel

Se spală organele de miel şi se tin în apă cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele si inimile de pui. După fierbere se scot, si se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi […]

Drob de miel

In apa fierbintese baga maruntaiele de miel sa fiarba la foc mic pana sunt gata. Dupa ce s-au fiert, se toaca marunt cu un cutit sau satar. Se amesteca cu ceapa, verdeata tocate marunt, ceapa cu frunze cu tot, se adauga galbenusurile si albusul batut spuma, sare, piper dupa gust. Se amesteca bine totul. Se […]

Drob în aluat

1. Se curăţă, se spală măruntaiele de miel şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă la foc mic şi când dau în fiert se ia spuma ca să nu capete un miros neplăcut. 2. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert şi se apoi […]

Penne cu sos de ciuperci

1. Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare până se înmoaie, apoi se trec prin câteva jeturi de apă ca să nu se lipească între ele. 2. Separat, se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape şi se taie felii foarte subţiri. Ciupercile tăiate se pun să se călească timp de 5-10 minute […]

Drob cu pui şi legume

1. Se pune pieptul de pui să fiarbă în apă cu sare, se ia spuma şi se lasă să fiarbă bine. Se scoate din apa în care a fiert şi se taie felii foarte subţiri. Se pun într-un bol şi se acoperă cu un strat de unt. 2. Între timp, se curăţă vinetele, roşiile şi […]

Drob

1. Măruntaiele, adică inima, ficatul şi plămânii de la un miel se spală în 2-3 ape, se pun la fiert în apă cu un praf de sare şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă câteva minute să se răcorească, apoi se toacă fin […]

Cotlet de miel la cuptor

1. Carnea se spală cu apă rece, se curăţă de pieliţe şi se lasă la scurs pe un grătar. Se presară apoi peste tot cu sare, piper şi se stropeşte cu vin roşu. Se pune într-un castron, se presară verdeaţa combinată şi se adaugă piperul boabe. Se acoperă şi se lasă la rece, la marinat, […]

Ruladă de miel cu spanac

1. Spanacul opărit şi scurs se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă ceapa rasă fin, se amestecă şi se stinge cu puţin lapte. Se fierbe înăbuşit până scade tot sosul, apoi se lasă să se răcească. 2. Separat, într-un castron mai mare, se amestecă toată carnea tocată. Se adaugă pâinea înmuiată în […]

Friptură de miel

1. Pulpa de miel se spală, se curăţă de pieliţe şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Usturoiul se toacă mărunt şi se pisează cu sare, apoi se freacă cu ulei şi se amestecă cu muştar, piper şi rozmarin. Se unge carnea cu acest amestec, apoi se acoperă cu o folie şi se lasă […]

Pastetă de miel în aluat

1. Se amestecă făina cu untul tăiat cubuleţe, ouăle bătute cu sare, laptele şi 2 linguri apă rece. Se frământă rapid, apoi se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 2 ore. 2. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare. Se adaugă o ceapă […]