Drob cu garnitură de morcovi

1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, piper boabe, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi unt. 2. Carnea fiartă se curăţă de oase şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă cu […]

Ciorbă de miel

1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi […]

Pască în 10 paşi cu brânză dulce şi stafide

1. Pasca se prepară dintr-un aluat de cozonac şi diverse umpluturi, în special umplutură de brânză dulce cu stafide. Pentru reuşita acesteia, bucă tăria trebuie să fie bine încălzită şi toate ingredientele să se păstreze la cald câteva ore înainte de folosire. Cuptorul se încălzeşte mai întâi la foc mic, pentru păstrarea unei temperaturi mai […]

Cozonac pentru copii

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în 3-4 linguri de lapte călduţ. Se freacă până se omogenizează, se lasă deoparte 5 minute, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii şi se acoperă cu un […]

Cozonac cu fructe confiate

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în 3-4 linguri de lapte călduţ. Se freacă până se omogenizează, se lasă deoparte 5 minute, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţiedeconsistenţasmântânii. Seacoperă cu un strat de făină şi se […]

Pască – pâine

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în 3-4 linguri de lapte călduţ. Se freacă până se omogenizează şi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii, apoi se acoperă cu un strat de făină şi se […]

Turtă dulce

1. Se amestecă uleiul, mierea şi zahărul şi se pun la foc mic câteva minute. Se trag apoi deoparte şi se lasă la răcit. 2. Se prepară aluatul astfel: se pune într-un bol făina, se adugă praful de copt, migdalele măcinate, ouăle şi se amestecă totul cu mixerul. 3. În acelaşi amestec, se adaugă lămâile […]

Pizza Capriciosa

1. Făina se cerne şi se face o adâncitură în mijloc, unde se toarnă maiaua făcută din drojdie, 100 ml de apă călduţă şi un praf de zahăr. Se lasă 5 minute, apoi se frământă bine. Se lasă jumătate de oră la crescut. Aluatul se întinde într-o foaie subţire şi se aşază în tava unsă […]

Pască dulce

1. În făina cernută se toarnă drojdia dizolvată în laptele călduţ. 2. Albuşurile se bat separat, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi se pun apoi peste făină. Se adaugă coaja de lămâie, zahărul vanilat şi se amestecă până ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini sau de pereţii vasu­lui. Se adaugă treptat untul […]

Colaci cu ou

1. Se amestecă drojdia cu laptele, în care s-a dizolvat zahărul şi se face o maia, care se lasă apoi un sfert de oră la crescut. 2. În făina cernută se pun ouăle bătute, zahărul vanilat, un praf de sare şi maiaua crescută. Se frământăbine aluatul, după care se încorporează şi untul. Se acoperă şi […]