Clătite cu frişcă şi sos de ciocolată

Îţi plac clătitele? Trebuie să încerci şi această reţetă de clătite cu frişcă şi sos de ciocolată. Este delicioasă! 1. Toate ingredientele pentru aluatul de clătite se amestecă până se obţine un aluat omogen care se lasă 30 de minute să se odihnească. 2. Între timp, ciocolata se topeşte la bain-marie cu laptele şi untul. […]

Clătite pariziene cu miez de nucă

Îţi plac clătitele? Trebuie să încerci şi această reţetă specială, cu gust unic: clătite pariziene cu miez de nucă. 1. Pentru aluat, într-un vas, se pun făina şi ouăle şi apoi, progresiv, se adaugă laptele, amestecând continuu cu un tel sau la mixer. Se adaugă zahărul vanilinat, romul şi sarea. 2. Se topesc cele 50 […]

Andive la cuptor cu creveţi

Prepară şi tu o gustare exotică cu andive şi creveţi. 1. Andivele se curăţă de foile exterioare, se taie în doua pe lung si li se scoate interiorul care este amar. Creveţii se lasa la dezgheţat. 2. Din ulei, suc de lamâie, sare si piperul rosu se face un amestec prin care se trec andivele si se asaza într-o […]

Reţete: Drob de ciuperci

1. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se pune în tigaie ulei și se călește la foc mic ca să nu se prindă. Se lasă la călit până devine transparentă. Se adaugă un praf de sare și se amestecă bine. 2. Separat, se curăță ciupercile, se spală de câteva ori în apă […]

Brioşe cu kiwi şi zmeură

►Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat bine, până se obţine o spumă. Se taie untul în bucăţele mici, se presară deasupra zahărul, zahărul vanilat, apoi se adaugă uleiul, apa fierbinte şi se amestecă totul până când devine spumă. ►Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi se încorporează cu atenţie […]

Gãinuse din nucã de cocos

1. Se încălzeşte laptele de cocos, în care se toarnă zahărul vanilat. Se pune făina într-un castron şi se face o gaură în mijloc. Se pune drojdia, se amestecă cu zahăr şi 100 ml de apă călduţă şi se acoperă cu puţină făină. Se lasă timp de 15 minute, acoperit. Se topeşte untul. Se încorporează […]

Negresă cu ciocolată şi nuci

Desertul cu care bunica alegea mereu să ne îndulcească, negresa probabil aminteşte tuturor de gustul copilăriei. Moale şi crocantă în acelaşi timp, prăjitura este un deliciu rafinat şi uşor de făcut. Iată cum se pregăteşte: Pregăteşte două boluri, unul pentru crema de ciocolată şi altul pentru aluat. Mai întâi, topeşte ciocolata neagră împreună cu untul, […]

Prăjitură Kinder Pingui

Pentru amatoarele care iubesc să prăjiturească, iată o tentaţie provocatoare. Chiar dacă nu este uşor de preparat, după Kinder Pingui te vei linge pe degete. Află aici cum să îţi petreci duminica în bucătărie. Mod de preparare: Prepararea blaturilor: Separă gălbenuşurile într-un bol, care se amestecă cu zahărul tos şi cel vanilinat. După ce s-a […]

Biscotti cu cireşe şi migdale

Fie că îi vei savura la micul-dejun sau seara, la o cană de vin fiert sau un capuccino cald, aceşti biscuiţi delicioşi îţi vor merge la suflet. Unde ai pui că fursecurile minunate, realizate prima dată după gusturile italienilor, umplute fiind cu tot felul de condimente şi seminţe gustoase, se prepară şi foarte uşor. Află […]

Rulouri de piept de pui

Se iate pieptul de puii in doua si apoi se despica in 4 .Se fac doua ,,paturi,, de piept de pui si se umplu cu fasii lungi de sunca,morcov fiert in prealabil,cascaval fasii si castraveti in otet.Toate sunt taiate fasii si se aseaza pe pieptul de pui intins bine,apoi se ruleaza. Se bat ouale cu […]