Tort cu legume

1. Se ia o tavă (formă pentru prăjituri), se unge cu ulei sau unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Se fierb macaroanele în apă sărată şi se pun deoparte. 2. Vinetele se taie în felii subţiri, se aşază una lângă alta şi se sărează, iar apoi se lasă la scurs 20 de minute. […]

Tort rapid

1. Într-un vas, se pun la fiert zahărul şi apa, până se dizolvă zahărul. Se separă albuşurile de gălbenuş şi se bat cu mixerul. 2. Când albuşurile se întăresc, se adaugă treptat siropul de zahăr fierbinte, bătând în continuare cu mixerul. 3. Treptat, se adaugă şi gălbenuşurile şi se amestecă uşor, cu mişcări de jos […]

Africană cu sos orange

1. Se pregăteşte tava pentru foaie şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120 de grade. Se bat gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Separat se bat albuşurile cu restul de zahăr, până se obţine o spumă densă, de care să nu se […]

Lasagna

Lasagna cu carne tocată foarte bune și ușor de făcut, după o rețetă simplă. Se pun la fiert 2 l de apă cu puţină sare şi 2-3 linguriţe de ulei. Când începe să clocotească, se pun foile de lasagna şi se lasă să se înmoaie. Separat, într-o tigaie mai mare, se căleşte carnea în ulei […]

Cârnaţi cu sos de ceapă şi rozmarin

Se crestează cârnaţii ca să se poată pătrunde cât sunt la cuptor. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se foloseşte doar partea albă, iar frunzele se dau la o parte. Ceapa roşie şi ceapa verde se taie mărunt şi se căleşte în tigaie, în uleiul de floarea-soarelui. Se adaugă boia iute şi dulce, sare […]

Sărmăluţe în varză nouă

Se spală varza, se scoate cotorul şi se opărește în apă cu sare de lămâie. Se lăsă câteva minute să se înmoaie foile şi apoi se scot în sită să se scurgă. Într-un bol, se pune carnea tocată, se adaugă ceapa mărunţită şi călită în ulei, mărarul tocat, cimbrul, orezul, sarea, piperul şi oul crud. […]

Ruladă cu bacon şi caşcaval

Se cerne făina într-un bol şi se adaugă drojdia înmuiată în puţină apă călduţă, oul, uleiul, sarea şi chimenul. Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă puţină apă. Se frământă bine până se obţine un aluat consistent şi se lasă să dospească la temperatura camerei. Între timp, se feliază caşcavalul şi baconul şi se […]

Mousse de ciocolată şi piersici

Se topesc separat ciocolata şi untul. Se bat spumă albuşurile cu 50 g zahăr. Gălbenuşurile se bat şi ele cu restul de zahăr. Se încorporează în albuşurile bătute gălbenuşurile, untul topit, ciocolata topită şi praful de sare. La sfârşit, se adaugă şi făina, amestecând uşor. Se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt […]

Tort de fructe

Se bat bine albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile cu cealaltă cantitate de zahăr şi cu apa şi coaja de lămâie. Se amestecă şi făina cu praful de copt şi cu amidonul, după care se adaugă şi compoziţia de gălbenuşuri şi de albuşuri. Se tapetează o tavă cu unt şi făină,  se […]

Parfum de caramel

Se amestecă toate ingrediente, se frământă uşor aluatul rezultate şi se împarte în patru bucăţi, aproximativ egale. Se tapetează spatele tăvii cu margarină şi făină şi se întinde o foaie. Se coc cele patru foi pe rând, la foc mic, aproximativ 10 minute. Între timp se prepară crema: se toarnă cana de zahăr într-o cratiţă […]