Cozonac trandafir cu stafide

Cozonac trandafir cu stafide – binevenit dacă te-ai plictisit de cozonacul clasic. Se face uşor, după o reţetă rapidă. 1.   Se cerne făina de două-trei ori, laptele se încălzeşte puţin, se amestecă cu za­hărul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi coaja de lămâie şi de portocală. 2.   Ouăle se bat cu praful de sare. Stafi­dele […]

Chişcă moldovenească

Chişcă moldovenească delicioasă după o reţetă simplă. Încearcă şi tu! 1.   Se curăţă temeinic intestinul de grăsimi, după care se spală în mai multe ape, se freacă bine cu mălai, apoi se bagă în apă rece până nu mai are niciun miros. 2.   Separat, se dă carnea prin maşina de tocat, ceapa se toacă mărunt […]

Fursecuri stele cu scorţişoară

 Fursecurile stele cu scorţişoară sunt inspirate dintr-o reţetă tradiţională germană şi sunt delicioase. Încearcă şi tu această reţetă de fursecuri! 1.   Se mărunţesc cele 500 g de migdale, iar albuşurile se bat cu un praf de sare şi, după ce spuma începe să se formeze, se adaugă sucul de lămâie şi zahărul. Se continuă ba-terea […]

Prăjitură inteligenta cu răvaş

Prăjitura inteligenta cu răvaş e şi gustoasă, şi aspectuoasă, şi distractivă. Iar reţeta nu e grea deloc. 1.   Pentru blat, se amestecă ouăle cu jumătate din cantitatea de zahăr până ce se albesc. Se pun apoi smântâna şi untul topit, se amestecă şi se continuă cu făina şi praful de copt. 2.   Pentru umplutură, brânza […]

Cozonac nefrământat

Cozonacul nefrământat e rapid, gustos şi arată foarte bine. Iată o reţetă simplă de cozonac! 1.   Se amestecă ouăle cu laptele, zahărul, drojdia şi sarea şi se lasă în bucătărie timp de o noapte. 2.   A doua zi, se pun aromele şi făina și se amestecă. Se încinge uleiul care trebuie turnat în fir subţire […]

Sarmale de pui în frunze de viţă

Sarmale de pui în frunze de viţă – mai slabe şi mai sănătoase. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se fac! 1.   Se trec foile sub un jet de apă rece şi apoi se lasă într-o strecurătoare la scurs. 2.   Pentru umplutură, carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, ceapa verde tocată, pătrunjelul, sare […]

Sarmale de vită

Sarmalele de vită sunt mail slabe şi mai gustoase. Încearcă această reţetă simplă! 1.   Ceapa tocată şi orezul se pun pe foc şi se lasă aproximativ 10 minute, cât să se umfle orezul. Se amestecă apoi cu carnea tocată, se frământă un pic şi se adaugă 100 ml apă. Se lasă amestecul să stea aşa […]

Sarmale de porc

Sarmale de porc foarte gustoase şi uşor de făcut. Iată o reţetă simplă! 1.   Varza se pune la desărat în apă rece în funcţie de cât de sărată este. Se poate pune de seara până dimineaţa sau doar o oră. 2.   Se trec prin maşina de tocat carnea şi ceapa, apoi se amestecă cu orez, […]

Friptură de porc aromată

Cea mai aromată friptură de porc. Iată o reţetă simplă şi foarte gustoasă! 1.   Carnea spălată, morcovii, prazul, ceapa, scorţişoara, coriandrul şi foile de dafin se pun la fiert într-o oală mare. În momen­tul în care apa începe să clocotească, se reduce focul şi se lasă să fiarbă acoperit pentru 3 ore. Apoi, se scoate […]

Tobă de porc

O reţetă tradiţională de tobă de porc care se face foarte repede şi e foarte gustoasă. Iată reţeta! 1.   Tot capul de porc se pârleşte bine, se curăţă şi se taie. La fel, celelalte ingrediente. Se pun toate ingredientele într-un vas mare cu apă rece şi oţet şi se lasă aşa timp de 30 de […]