Una dintre marile bucurii ale celor mici stă într-un desert. Cu un simplu dulce, le putem face ziua mai bună și îi putem bucura. Ne lovim însă, adesea, de problema aspectului, vrem ca deserturile pregătite pentru cei mici să aibă nu doar un gust bun, ci și un aspect cât mai prietenos.

 Gustul unui desert nu este totul, acesta împreună cu mirosul și aspectul creează un adevărat fenomen. Se spune că înainte de a mânca efectiv un desert, de a-i simți gustul, îl „gustăm” cu ochii. Cu cât este mai atractiv, cu atât mai mult va fi mai apreciat de către pofticioși. Tocmai de aceea, pentru a-i atrage și a-i fascina pe cei mici, căutăm de multe ori forme diverse de prăjituri, tot mai inspirate, care să le aducă zâmbete.

Formele pentru deserturi ne permit să ne jucăm în fel și fel de moduri, astfel încât cu fiecare desert pregătit să asigurăm celui mic o altă experiență. De la forme geometrice clasice, până la forme inspirate din personajele lor preferate din desenele animate, ne este permis în zilele noastre să oferim celor mici adevărate bucurii.

Cele mai căutate forme pentru deserturi sunt inele mousse tort și forme de silicon. De asemenea, acestea sunt și cele care asigură cele mai bune rezultate în pregătirea deserturilor pentru cei mici. Iată de ce:

Tortul este un desert iubit de catre majoritatea copiilor. Fie că este cu frișcă, cremă de ciocolată sau fructe, este un desert care reușește să încânte și cei mai mofturoși pofticioși. În crearea tortului, se urmărește însă obținerea unui aspect cât mai plăcut, care să încânte nu doar cu gustul. Pentru asta, este nevoie să apelăm la forme speciale.

Putem opta aici pentru forme dreptunghiulare, pătrate sau rotunde, în funcție de ceea ce dorim să obținem. Găsim pe piață în prezent forme mousse tort de diferite dimensiuni, astfel încât să putem pregăti torturi oricând, în chiar și în cantitate mai mică. Nu este nevoie de o ocazie specială pentru a pregăti un tort, iar cu o formă de tort de mici dimensiuni, putem chiar să îndulcim fiecare week-end al micuților noștri.

Putem crea un obicei, în care la fiecare sfârșit de săptămână să îi îndulcim pe cei mici cu câte un desert. Putem opta însă și pentru deserturi într-o variantă mai prietenoasă cu copiii, cu conținut redus de zahăr și cu ingrediente mai naturale. Astfel încurajăm consumul de alimente sănătoase, dar totodată, îi îndulcim pe cei mici.

Atunci când însă pregătirea pentru un tort se consideră prea mare sau anevoioasă, putem oferi micuților deserturi precum brioșe, ciocolată de masă, fursecuri sau mini tarte. Iar pentru a avea parte de rezultate cât mai atrăgătoare, putem folosi forme de silicon.

Acestea nu numai că se regăsesc în diferite forme, dar cu siguranță vor oferi celor mici un desert de neuitat. Mai mult decât atât, formele fiind atât de prietenoase, putem încuraja copiii să contribuie la realizarea propriului desert. O activitate în care se implică este mai apreciată, iar desertul, fiind rezultatul propriei munci, va fi cu mult mai iubit de către cei mici.

Putem folosi forme de silicon și inele din inox nu doar pentru a crea un desert, ci chiar și pentru crearea unui mic dejun consistent pentru cei mici. Este cunoscut faptul că de multe ori cei mici refuză să mănânce anumite mâncăruri, însă, având un aspect prietenos, aceștia pot fi cu ușurință cuceriți. Folosind formele potrivite, putem avea parte așadar de mese bogate și inventive, cei mici vor fi cu siguranță fascinați, iar asta îi va face și pe părinți mult mai mulțumiți.