Gătitul este o plăcere pentru mulți dintre noi, iar pentru alții este o necesitate. Indiferent de ce parte te-ai afla, problema mirosului din casă după ce gătești este una comună. Prăjitul, fiertul și diversele tehnici de preparare ale alimentelor pot genera diverse tipuri de miros destul de neplăcut care se pot răspândi cu ușurință în toată casa. Pentru a evita aceste episoade, poți pune în aplicare următorii pași care te vor ajuta să te bucuri de o atmosferă fresh în fiecare zi.

Iată 3 modalități prin care te poți bucura de un aer fresh în bucătărie, chiar și după ce ai gătit:

1.      Investește într-o hotă de calitate

Hotă ta de bucătărie este unul dintre cele mai importante echipamente atunci când vine vorba de eliminarea mirosurilor neplăcute. Alege o hotă incorporabilă de pe altex.ro care va aspira aburii și mirosurile generate în timpul procesului de preparare a mâncării. Optează pentru o hotă cu o putere de aspirație suficient de mare pentru dimensiunea bucătăriei tale și potrivită pentru modul de gătit pe care îl preferi. Un alt element important în eficiența sa este întreținerea regulată prin curățarea filtrelor și a exteriorului pentru o circulație mai bună a aerului. Diferența va fi sesizabilă încă de la primele utilizări.

2.      Aerisește imediat după ce ai gătit

Odată ce ai terminat de gătit, deschide ferestrele și ușile pentru a permite circulația aerului proaspăt în bucătărie. Acesta este un pas extrem de important în eliminarea rapidă a mirosurilor persistente precum carnea fiartă sau prăjelile. Reține că este nevoie să aerisești imediat cum ai terminat de gătit pentru a nu permite mirosului să se răspândească și să se impregneze în mobilier și textilele din jur. Pentru a maximiza eficiența procesului, poți aduce un ventilator care să accelereze procesul de circulație a aerului.

3.      Fierbe un amestec de plante și citrice

Un truc simplu și natural, dar destul de des întâlnit în casele gospodinelor, este să fierbi un amestec de plante aromatice și citrice. Pune apă la fiert într-o oală și adaugă felii de lămâie sau portocală, împreună cu ierburi precum cimbru, rozmarin sau mentă. Dacă vrei ca mirosul să fie mai intens, poți adăuga chiar și câteva picături de ulei esențial de lavandă sau orice plantă la alegere. Acest amestec va elibera un miros plăcut și proaspăt în aer, neutralizând în același timp mirosurile de gătit persistente. Este indicat să lași amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30 de minute, iar apoi îl poți lăsa pe aragaz încă o jumătate de oră pentru a permite mirosului plăcut să se împrăștie în toată casa.  

Toate acestea fiind spuse, mirosul generat în urma preparării mâncării în bucătărie nu trebuie să te mai deranjeze. Asigură-te că implementezi toate aceste sfaturi menționate mai sus și în curând te vei putea bucura de un aer proaspăt în întreaga locuință chiar și după ce ai gătit friptură de porc, sarmale sau după ce ai prăjit cârnați.