Cu toţii încercăm să adoptăm cele mai eficiente metode prin care să ne asigurăm spaţiul domestic în faţa posibilelor pericole. Casa şi spaţiul de care dispunem sunt expuse permanent riscului de a suferii avarii de orice tip. De la simple incidente, până la întâmplări nefericite precum incendiile, inundaţiile sau pătrunderea prin efracţie, toate pot afecta sever siguranţa noastră şi a familiei, punându-ne în pericol şi afectându-ne spaţiul locativ.

Monitorizarea casei

Uşi metalice, porţi automate, sisteme de închidere performante, toate contribuie semnificativ la securizarea spaţiului domestic. Însă montând camere de supraveghere în spaţiul nostru privat, va reprezenta o măsură devenită aproape obligatorie, atunci când vrem să ne asigurăm spaţiul privat şi integritatea familiei noastre. Camerele de supraveghere reprezintă o cale foarte eficientă prin care se poate asigura acces vizual în timp real asupra spaţiului privat, cât şi o modalitate prin care se pot obţine capturi de imagine pe diferite durate de timp. Există camere de interior, precum şi camere care pot fi montate în mediul exterior, rezistente la umiditate şi condiţii extreme de temperatură.  Existenţa camerelor video presupune prezenţa unui gadget pe ecranul căruia se pot viziona capturile de imagine. Performanţele tehnologice ne permit accesarea informaţiei captată de o cameră de supraveghere, pe orice tip de ecran, de la telefoane inteligente şi tablete, până la monitoare de calculator. 

Imaginile captate de sistemul de monitorizare

Este foarte important ca imaginile captate şi depozitivul video să poată fi analizate corect şi real în cazul în care se întâmplă un incident nedorit. În acest sens, este indicată folosirea monitorului de calculator,  imaginea putând fi mult mai uşor analizată pe un ecran mai mare. Un model din categoria calculatoare refurbished va fi ideal atunci când dorim să ne creăm un sistem de monitorizare complet şi eficient. Sunt calculatoare caracterizate prin calitate, prin natura contextelor în care ajung la stadiul de refurbished. Un calculator refurbished este un exemplar provenit dintr-un supra-stoc al unui centru comercial, poate să facă parte dintr-un sistem de calculatoare care a fost folosit în cadrul unui târg de profil, poate fi un model returnat imediat după cumpărare sau predat în urma imposibilităţii plăţii ratelor de leasing. De asemenea, calculatoarele refurbished pot proveni din cadrul companiilor mari care aleg să îşi schimbe parcul de calculatoare, chiar dacă acestea sunt încă în stare de funcţionare foarte bună şi deţin design-ul iniţial. Un astfel de calculator nu este realizat din componente şi poate avea un preţ cu 40%-60% mai scăzut decât un model nou. Adoptând un model refurbished, ne protejăm finanţele, beneficiind în acelaşi timp de un produs aproape nou, perfect funcţional, fără intervenţii tehnice şi cu design-ul original.

Întreţinerea sistemului de monitorizare

Pentru ca un sistem de monitorizare să fie eficient, acesta necesită atenţie şi întreţinere specifică. În primul rând, sistemul de supraveghere video va fi montat folosindu-se doar accesoriile specifice şi strict destinate acestui palier, fără a apela la improvozaţii periculoase şi ineficiente. Conexiunea  dintre camerele de supraveghere şi gadget-ul care redă imaginea, trebuie să fie cea potrivită şi recomandată de către specialişti, astfel încât accesul la imagine să se facă rapid şi să fie folositor, fără a se produce întreruperi şi distorsiuni de imagine. Existenţa unei conexiuni la internet este necesară, atunci când se monitorizează de la distanţă. Pe lângă aceste aspecte, este important ca sistemul de monitorizare să fie întreţinut corect, ori de câte ori intervin disfuncţionalităţi sau defecţiuni, să se intervină specializat şi să se facă modificările necesare, cu piesele potrivite, alese corespunzător.