Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zinpn

Ideea de a crea o zonă de relaxare în sediul unei companii este pusă în practică tot mai des de către angajatori. Câteva minute de deconectare de la problemele de servici, sau chiar și de odihnă activă în cazul unora din angajați, au efecte benefice pentru starea de spirit, fiind necesare nu doar pentru un psihic bun, ci și utile pentru creșterea productivității. 

Iată câteva idei despre cum poți amenaja un astfel de spațiu. 

  • Cum să amenajezi zona de coffee break

Un spațiu pus la dispoziție pentru pauza de cafea a angajaților este un must-have pentru orice firmă, deseori acesta fiind prevăzut chiar din faza de proiectare. Dacă în anumite cazuri este vorba doar de o chicinetă, pentru o companie de mai mari dimensiuni și care dispune de un buget mai generos se poate amenaja un lounge autentic, cu locuri pentru relaxare și servire a băuturii.

O astfel de zonă cu fotolii și măsuțe de cafea, destinată coffee break-ului va deveni în acest mod locul ideal pentru socializare atât între colegi, cât și un loc elegant de primire pentru cei care vizitează firma. Canapelele de la FAVI.ro, realizate din materiale și culori amuzante și versatile sunt potrivite pentru orice tipuri de interioare moderne, noi și care necesită funcționalități diverse, iar din acest motiv sunt perfecte pentru un spațiu de relaxare pentru angajații tăi.

Sursa foto: https://favi.ro/produse/p/sticker-perete-coffee-time?v=2494419 

  • Sala de terapie prin joc

Mulți dintre angajații companiilor contemporane preferă un tip de relaxare activă, de aceea mulți angajatori amenajează la sediile companiilor săli pentru joacă sau sport. Poți pune la dispoziția colegilor o masă de fotbal pentru doi sau mai mulți jucători, un panou de darts pe un perete, sau chiar o mică masă de ping-pong. 

Orice astfel de jocuri de interior, care pot fi practicate de unul singur sau între mai mulți coechipieri, pot fi amenajate într-o sală specială, în care să existe în plus și câteva fotolii sau canapele pentru relaxare.

Astfel de momente de respiro oferă angajaților clipele de deconectare de care au nevoie înainte de a-și reîncărca bateriile pentru o nouă perioadă intensă de lucru, fiind o metodă terapeutică, de destresare, foarte potrivită.

  • Sala de gym

Există multe modalități prin care poți oferi angajaților momente de relaxare la birou prin intermediul unei mici săli de sport, amenajate la sediul companiei. Pentru multe persoane, odihna activă este extrem de importantă deoarece îi ajută să-și mențină un tonus psihic și fizic optim, chiar și în timpul serviciului. 

Dacă ai la dispoziție o astfel de încăpere specială, o poți utila cu o mică bandă de alergare sau cu o bicicletă pentru exerciții cardio. De multe ori însă, nici nu vei avea nevoie de echipamente fitness performante. Uneori este suficient să pui la dispoziția angajaților fotolii prevăzute cu funcții de masaj, sau câte un scaun de birou prevăzut cu funcție de pedalare. În acest fel, angajații își vor pune în mișcare mușchii și vor arde calorii chiar și în timp ce se află la masa de lucru! 

Amenajarea la locul de muncă a unei mici zone de relaxare pentru angajați trebuie să fie privită ca o investiție utilă, care are ca scop creșterea condițiilor prin care aceștia devin mai mulțumiți și totodată mai eficienți. Alege modalitatea cea mai potrivită de a aranja o astfel de sală, astfel încât să vă bucurați cu toții de beneficiile acestor scurte perioade de relaxare!     

Sursa foto: https://www.expedo.ro/col-ar-extensibil-viviana_126113?utm_source=favi&utm_medium=cpc&utm_campaign=favi-canapele&utm_term=cc981240-3f0c-444d-a0e8-55af1f87b76b&v=139040