Fasolea verde este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Afla totul despre aceasta leguma si cum trebuie sa o pastrezi.

Stiai ca fasolea este originara din America de sud si ca a ajuns pe mesele europenilor abia in secolul al XVI-lea? Pastaile fragede si dulci sunt deosebit de apreciate si nelipsite din meniul românilor. Pot fi
conservate in fel si chip, sa le gatesti oricând in timpul anului. Sunt bogate in fier si calciu, proteine, beta caroten si vitamina A. Datorita faptului ca are putine calorii si impiedica absorbtia zaharului, este o leguma recomandata persoanelor care sufera de diabet sau celor care vor sa tina o cura de slabire. Pentru a beneficia de toate calitatile ei, cea mai buna modalitate de a o gati este la aburi, deoarece isi pastreaza cel mai bine gustul si proprietatile nutritive.

Cum o conservam:

1. la congelator: fasolea verde se curata de capetele tari, se spala si se opareste. Se lasa sa se raceasca, se pune in pungi de plastic sau caserole la congelator.
2. la borcan: pastaile spalate si curatate se rup in bucati mai mici si se pun la fiert. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga sare dupa gust, se indeasa in borcane si se completeaza cu zeama in care au fiert. Borcanele se inchid ermetic si se fierb inca 20 de minute pentru a le steriliza.
3. in sos de rosii: fasolea curatata se fierbe maximum 15 minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se face sucul de rosii, se fierbe si se lasa câteva ore sa se raceasca. Se indeasa pastaile fierte in borcane, se adauga sucul de rosii si sarea, apoi se fierb borcanele inchise ermetic pentru a impiedica fermentarea.