Iti plac cartofii pai prajiti pregatiti in casa, insa ai vrea sa petreci mai putin timp gatindu-i? Ii poti congela in cativa pasi simpli si ii ai gata de prajit oricand ai pofta. Vezi mai jos cum congelezi cartofii pai pentru prajit incat sa nu se innegreasca.

Cum congelezi cartofii fara sa se innegreasca

  1. Curata si spala cartofii pe care planifici sa ii congelezi. Taie-i la dimensiuni potrivite (pot fi si wedges), si lasa-i pentru 10 minute in apa cu zeama de lamaie/otet. Dupa, usuca-i cat mai bine folosind prosoape de hartie.
  2. Prajeste cartofii in baie de ulei pentru cateva minute. Timpul de prajire pana cand sunt gata de scos si congelat este relativ, deoarece cu cat uleiul este mai fierbinte si cartofii sunt mai putini, cu atat se fac mai repede.
  3. Oricum, prajeste portii mici de cartofi pai, incat sa nu scazi temperatura uleiului prea mult. Cartofii sunt gata cand incep sa se ridice la suprafata si devin usor translucizi.
    Scoate-i pe prosoape de prosoape de hartie absorbante sau pungi de hartie si lasa-i sa se raceasca complet. In rastimp, pregateste urmatoarele portii.
  4. Mai departe, procedeaza similar ca in cazul congelarii fructelor: Intinde cartofii preprajiti pe o tava cat mai mare, dar care sa incapa in congelator.
  5. Da cartofii la congelator pentru 15-20 minute, apoi scoate tava. Scoate cartofii si pune-i in pungile in care ii depozitezi si da-i inapoi la congelator pana cand vei vrea sa prajesti cartofi.
  6. Daca mai ai cartofi de congelat, repeta procedeul, dandu-i la congelator pe tava.