Fettuccine à la Frank Sinatra

Sunt super cremoase, se fac in 20 de minute din 4 ingrediente principale si, nu in ultimul rand, sunt dupa reteta celebrului cantaret Frank Sinatra. Reteta de fettuccine a aparut initial in cartea de bucate intitulata “The Sinatra Celebrity Cookbook: Barbara, Frank, and Friends“.

Panettone de casa

Sigur ai gustat deliciosul cozonac italian pana acum. Ei bine, la fel ca si in cazul cozonacului romanesc, Panettone e mult mai gustos si mai sanatos daca il gatesti in casa. In plus, daca vrei sa il faci cadou, cei dragi vor fi placut surprinsi sa stie ca e facut chiar de tine. Panettone nu […]

Tiramisu rapid, fara cafea

Iti place Tiramisu, insa nu te dai in vant dupa aroma cafelei? Prepara-l fara cafea si nu te ingrijora ca va iesi lipsit de aroma, deoarece sigur il vei adora.  E gata in maxim 15 minute, nu presupune nici macar sa folosesti oua, cu atat mai putin oua crude.

Tiramisu la pahar

Planuiesti sa prepari un Tiramisu si vrei sa il faci cat mai rapid, dar prezentabil? Fa-l la pahar! 

Sandvisuri Caprese

Pofta de-o gustare? Nicio reteta de sandvisuri calde nu e mai usoara decat asta! Iar daca iti place salata capresse, e garantat ca vei adora sandvisurile astea.

Cheesecake Amaretti

Cheesecakeul Amaretti, preparat dupa o reteta italiana, e una din cele mai aromate si simple retete de dulciuri. Gustul de lichior Amaretto dau acestei prajituri un farmec aparte.

Fursecuri Amaretti

Fursecurile Amaretti sunt extrem de similare cu prajiturelele frantuzesti macarons, doar ca sunt mult mai putin pretentioase, se fac mai usor si au o aroma irezistibila!

Timballo sicilian

Un preparat complex, traditional sicilian, pe care il poti consuma proaspat sau il poti servi a doua zi dupa preparare. Timballo este un fel de mancare extrem de satios, oarecum similar cu lasagna, insa cu o metoda diferita de preparare si cu mult mai multe legume.

Pizza cu somon

Aceasta reteta de pizza nu este pentru toate gusturile, ci numai pentru cei care adora somonul. In combinatie cu lamaia si ceapa rosie, preparatul iese cu adevarat deosebit!

Caponata siciliana

Caponata siciliana este o reteta cu traditie in Italia, inventata asemenea retetelor de pizza, din ce aveau oamenii prin frigider. La baza, insa, in rolurile principale sunt vinetele, caperele si maslinele, iar restul ingredientelor pot fi adaugate sau eliminate, in functie de gust.