Friganele traditionale
 20 minute
4 portii
Usor
Un mic dejun gustos, cu putine ingrediente si care se face cat ai clipi. Incearca reteta de friganele traditionale, alaturi de cei dragi.
Ingrediente
                                 500 ml lapte
 2 oua
 50 g zahar
 2 linguri zahar vanilinat
 150 g unt
 8-10 felii de paine
 zahar pudra pentru servit                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Intr-un vas se pun ouale cu cele doua tipuri de zahar si se amesteca cu telul.
- Se toarna apoi laptele, se amesteca si se poate adauga, eventual, esenta, dupa gust.
- Se trec feliile de paine prin lapte si se pun la prajit in unt topit.
- Se scot si se presara cu zahar pudra. Se consuma imediat.
Sfaturi utile:
✽ Friganelele se pot face si picante daca in loc de zahar si vanilie adaugam in lapte sare si piper.
✽ Dupa preferinte, in aceasta compozitie se mai poate adauga branza sarata de oaie si un pic de marar tocat foarte marunt.
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews
                
            :quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2015/07/friganele-traditionale.png) 
                        :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2020/03/chifle-Kaiser.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/04/98963416_l.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/03/Pizza-de-post-cu-ardei-si-masline.jpg)