Fursecuri cu stafide
Una din cele mai cunoscute retete de prajiturele este cea de fursecuri cu stafide, extrem de usor de facut dar si usor de savurat!
Ingrediente
                                 250 g faina
 2 lingurite praf de copt
 1 ou mare
 170 g unt
 120 g stafide brune
 170 g zahar
 4-5 linguri lapte
 un praf sare
 esenta de vanilie                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Combina ingredientele uscate intre ele (faina, praful de copt, sarea). Separat, bate untul moale pana devine cremos si adauga zaharul si esenta de vanilie. Dupa cca 2 minute, adauga oul si continua sa mixezi.
 - Adauga ingredientele uscate in compozitia de unt si mixeaza pana ce amestecul e omogen. Completeaza aluatul cu 3 linguri de lapte, iar dupa ce le-ai incorporat, adauga si restul de lapte daca nu ti se pare suficient de moale aluatul. Pune stafidele cat mai rasfirat in compozitie, amesteca folosind o spatula, de jos in sus.
 - Formeaza fursecurile pe tava tapetata cu hartie de copt, la distante de 3-4 cm. Foloseste o lingura pentru inghetata sau 2 linguri obisnuite, incercand sa pastrezi cantitatea egala pentru toate fursecurile, incat acestea sa iasa egale. Da fursecurile cu stafide la cuptor pentru 13-15 minute la 190 grade, sau pana cand deserturile devin aurii.
 
S-ar putea sa-ti placa si:
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews