Un cheesecake diferit, un cheesecake festiv, am putea spune. Putin mai complex decat majoritatea retetelor, dar rezultatul final merita efortul. Un desert foarte prezentabil si racoritor.

Ingrediente pentru baza

300 g biscuiti sfaramiciosi 125 g unt topit

Ingrediente pentru umplutura

500 g crema de branza 500 g mascarpone 6 linguri zahar 4 linguri faina 6 oua 300 ml smantana foarte slaba coaja de lamaie esenta de vanilie

Ingrediente pentru servit

frisca 3 kiwi sos de menta
Mod de preparare:
  1. Biscuitii se mixeaza pentru a obtine un fel de pesmet de biscuiti care se amesteca cu 100 g unt topit. Cu restul de unt se unge o tava cu pereti detasabili in care se pune amestecul de biscuiti, se taseaza cu lingura si se da tava la frigider.
  2. Se mixeaza crema de branza cu mascarpone, se adauga zaharul si faina, apoi galbenusurile, unul cate unul. Apoi se adauga smantana si se aromatizeaza, dupa gust, cu vanilie si coaja de lamaie.
  3. Se bat albusurile spuma, se adauga in amestecul de branza, se amesteca delicat si se toarna compozitia  peste stratul de biscuiti.
  4. Se da tava la cuptor pentru 50-55 de minute. Se lasa de pe o zi pe alta la rece si se serveste cu frisca, feliute de kiwi si sos de menta.