Bulgogi
150 minute
4 portii
Mediu
Bulgogi este o reteta clasica de friptura din bucataria coreeana, cu care poti gati o carne de vita frageda, aromata si suculenta.
Ingrediente
5 catei usturoi o ceapa medie 4 fire ceapa 3 linguri sos de soia 1 lingura vin rosu sec 1 lingura vin alb dulce 1 lingura ulei de susan 2 linguri zahar 1 para 1/2 lingurita seminte de susan 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper 400 g antricot de vita
Ingrediente pentru servit
frunze de salata orez fiert
Mod de preparare:
- Toaca marunt usturoiul, taie ceapa solzisori cat mai subtiri, iar ceapa verde tai-o bucatele de 3-4 cm lungime.
- Curata de coaja si rade para peste restul de ingrediente. Adauga sosul de soia, vinul rosu, vinul alb, zaharul, uleiul de susan, sarea, piperul si susanul.
- In marinada obtinuta adauga antricotul feliat cat mai subtire si lasa carnea la marinat pentru 2-3 ore.
- Frige carnea impreuna cu legumele la gratar sau intr-un wok bine incins, pana ce carnea e bine patrunsa. Curata frunzele de salata si asaza ~1 lingura de orez si o lingura de bulgogi deasupra.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews