Tarta cu crema de cocos
 120 minute
6 portii
Mediu
Tarta cu crema de cocos e o bunatate pe care trebuie sa o incerci! Blat crocant si auriu, crema delicioasa si frisca pufoasa, acestea sunt cele 3 ingrediente ale unei tarte perfecte.
Ingrediente pentru blat
                                 200 g faina
 130 g unt
 sare
 4-5 linguri apa rece                            
                        Ingrediente pentru crema de cocos
                                 150 g zahar
 3 linguri faina
 600 ml lapte integral
 3 galbenusuri
 120 g fulgi de cocos
 esenta de vanilie
 un praf de sare                            
                        Ingrediente pentru copt
                                 150 g orez                            
                        Ingrediente pentru ornat
                                 300 ml smantana pentru frisca
 2-3 linguri zahar                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Tine toate ingredientele pentru blat minim 30 de minute la frigider inainte de a incepe sa prepari blatul. Amesteca faina cu sarea si untul taiat cubulete. Treptat adauga cate o lingura de apa rece, pana obtii un aluat care, cand il presezi intre degete, isi pastreaza forma.
- Da coca la frigider pentru alte 20 de minute, apoi intinde-o cu facaletul pana cand blatul ajunge la dimensiunea formei tavii. Strapunge blatul cu furculita din loc in loc pentru a preveni cresterea, pune orezul raspandit pe blat si da tava la cuptor pentru 15 minute. Dupa 15 minute, scoate tava, elimina orezul si da din nou tava la cuptor pentru 10 minute, sau pana cand blatul de tarta devine usor auriu.
- In rastimp, pune laptele la foc impreuna cu zaharul, faina si un praf de sare, amestecand periodic. Bate galbenusurile separat, iar cand compozitia de lapte e fierbinte (dar nu fierbe inca), adauga 2-3 polonice de lapte peste galbenusuri.
- Incorporeaza apoi galbenusurile cu laptele in laptele ramas, la foc mic, amestecand continuu pana cand se ingroasa. Adauga untul si esenta de vanilie si da crema de pe foc.
- Adauga fulgii de cocos in crema, amesteca si lasa crema sa ajunga la temperatura camerei, acoperita cu folie de plastic. Pentru a preveni formarea unei cruste la suprafata cremei, folia trebuie sa atinga crema.
- Pune crema racita in blatul de tarta si da tarta la rece pentru minim 1-2 ore. Serveste tarta cu crema de cocos ornata cu frisca, obtinuta din smantana batuta cu zaharul.
Prajitura „Matase frantuzeasca”
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews
                
            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2016/05/tarta-cu-crema-de-cocos.jpg) 
                        :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2015/08/Pasca-traditionala.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/11/97540781_l.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2020/03/43929813_s.jpg)